Nisangunes bence kendi yediklerimiz için şuan erken ilerdede tuzunu baharatini katmadan verebilirsiniz . Ama şuan sindirim sistemi buna hazır değil yormaya gerek yok kendi dilediği gibi yesin bu sadece yemeyi ogrenmesine yarar sağlamıyor özgüven gelişimi ve evde bir birey olarak ait hissetmesini gibi gibi seyleride sağlıyor . Ben ilk etapta sebzede meyvede verdim acikcasi. Sonra verdiklerimi 2-3-4-5 bu şekil karıştırıp verdim sebzeleri yani . Sonra çorba şeklinde verdim ama asla cıvık değildi yine pütürlü yapmıştım. Yumurtasini verdim sonra kahvaltı şeklinde vermeyi denedim abartmadan lor peyniri almıştım tuzsuz bebek loru avokado yumurta 7. Ayda pankek denemek istedim ve çok güzel yedi sonra pankek e meyveler katmaya başladım arada sade yaptım omlet . Kapya biberli omlet ,dereotlu falan . Makarna ve erişte almıştım onlarida vermeye başladım 7. Ayda ilikli kemik suyu ile haşladım hiç bir alerjik durum olmadı şükür . Ara öğünlerde meyve verdim bazen yulaf unu veya yulaf ezmesi ile muhallebi tarzı yaptım mesela muz yulaf ceviz çekilmiş keten tohumu veya erikli/şeftali/yaban mersinli. Sonra somon balığı , kıyma vermeye başladım . Mesela bugün kabak havuç ve kıyma ile yemek yaptım çokta sevdi . Şuan sabah kahvalti veriyorum sonra ara öğün meyve(genelde elma,muz,armut,mango ,avokado,) ceviz keten tohumu mutlaka ekliyorum akşam çok geç olmadan (midesini uyku oncesi yormamak için ) tekrar öğün veriyorum bu şekilde . Unlar konusundada pirinç unu çok lazım değil hatta ben hiç almadım .yulaf unu ,badem unu kullanım amacına göre keçi boynuzu unu ,buğday unu