ChatGPTanne_ Hanımlar merhaba 2 aylık kızım var sürekli burnunu aspiratörle açan biriyim Doktor geniz eti büyümesi yaptığını söyledi aspiratörün Bu aralar sürekli düşünüyorum bunu Sorum şu geniz eti büyürse ne gibi belirtiler olur ve bebeğinde başına gelen tecrübeli anneler var mı ?🫠
Ecem__ ChatGPTanne_ yaaaa benimde bebegimin burnu surekli tikali gibiydi aspirator kullandim suan geniz eti var acaba ondanmi oldu ya..
aylinbebek541_ ChatGPTanne_ bildigim kadariyla horlama meme reddi filan oluyor zor emiyoe çocuk burnunu temizlemek nasil gemiz etine sebebiyet veriyor anlamadum
Mavigokyuzu ChatGPTanne_ geniz eti olduğunda sık üst solunum yolu enfeksiyonu geçirme, ağızda sürekli salya (normal olandan fazla), burundan nefes alamama az alma, gece horlama, büyüme geriliği l, uyku apnesi gibi belirtileri oluyor
ChatGPTanne_ Ecem__ Burnunun sürekli tıkandığımı serum fizyolojikle açtığımı sonra aspiratörle çektiğimi söyledim Bana kullanma aspiratörü çok çok zorda kalmadıkça geniz eti büyürse çok pişman olursun dedi Fizyolojiği bir iki damla sık burna bırak öyle dedi
Ecem__ aylinbebek541_ bende beklim benimki 28 aylik ufakken temizledim tesadufmu bilmiyorum bizde geniz eti var doktor genetik dedi ama
ChatGPTanne_ aylinbebek541_ Aspiratör basınç uyguluyor özellikle şırıngayla burnu açmak sonra aspiratörle çekmek daha kötü dedi Kulakta iltihap da yapıyormuş
ChatGPTanne_ Ecem__ Bana genetikle alakalı bişey demedi doktor direk aspiratörün buna sebep olacağını söyledi
Ardenaden Ecem__ birde genis eti olan bebekelrde gelisim.geriligi.oluyor diyor dr lar var mi oyle bir durumunz
Ecem__ ChatGPTanne_ doktoru dinle canim belki geniz etine sebep olabiliyor cunku bende kullandim 3 ay suan geniz eti var agzi acik uyuma horlama 1 yasa kadar burun hiriltisi vardi suan 2 bucuk yasinda tabi keske kullanmasaydim
ChatGPTanne_ Ecem__ Ya kaloriferden dolayı sürekli tıkalı Psikopat gibi oldum resmen uyurken bile izliyorum kızımı Sürekli burnu tıkalı gibi geliyor çünkü burun kanatlarını sürekli genişleterek nefes alıyor Aspiratör kullanıyorum da bu ara sanki genizden nefes alınca ses çıkıyor kurulık oluşuyor genzinde bende geniz eti şişmesinden korkuyorum
Ecem__ ChatGPTanne_ hemen sismezki daha 2 aylik bende hep uyurken izliyordum burnu hiriltiliydi hasta filan degildi surekli izliyordum 1 yasina gelince doktor bademcik ve geniz eti oldugunu soyledi oyuzden o sekilde uyuyor dedi bizimki dogustan varmis..
ChatGPTanne_ Mavigokyuzu bu ara salyası arttı zaten hatta ben neden salyası bi anda arttı diyordum inşallah büyüme yoktur ya çok korkuyorum Bazen nefes alınca da burnundan ses geliyor böyle genizde kuruluk var da zor nefes alıyor gibi içime şüphe düştü daha 2 aylık birde Yarın aşı günümüz sağlık ocağındaki hemşire anlayabilir mi olup olmadığını
Ardenaden Mavigokyuzu bunlarn hepsi var bizde buyume geriligi yoktu cokta iri bi bebkti 11 kiloydi 8 aylikken ama bi hasta oldk 2 aydir toplanamiyor salya desen var hemde dislerde geliyor bn salyayi disten diye düşünmüştüm
Mavigokyuzu ChatGPTanne_ geniz eti kulak burun boğaz doktoru tarafından anlasilabilen bir şey, dış kontrolle anlaşılması çok zor. Ama bebeğinizin ay itibari ile salya dönemi zaten o çok normal ki bebeğiniz bu süreci değerlendirmek için de çok küçük ve çok erken
ChatGPTanne_ Mavigokyuzu Anladım çok teşekkür ederim ben çok evham yapan biriyim inşallah da böyle bişeyle karşılaşmayız Artık aspiratörü hayatımdan çıkarmak istiyorum ama kaloriferli evde bu ne kadar mümkün bilmiyorum
Dhi ChatGPTanne_ horlama,sık terleme,uyku apnesi,ağzı açık uyuma hatta gün içinde bile sokunumu ağızdan yapma
ChatGPTanne_ Dhi horlama yok terleme de yok uyku apnesi ne bilmiyorum ama araştırdığım kadarıyla sık iç çekme dışında bi problemimiz de yok ağzı açık da uyumaz sürekli ara ara esnerken esnediği zaman burun peteklerini açıp kapatıyor bi onu gözlemledim
fatmaisgex ChatGPTanne_ benim kendimde var ameliyat da oldum tekrar geri geldi yani yaş ileri yaşta olunca ameliyat olmak daha iyi
ChatGPTanne_ Mavigokyuzu kullanmak istiyorum da hatta dün gece bakıyordum trendyoldan kararsız kaldım Uygun fiyatlı bakıyorum onlarda da işte alıp almama arasındayım Buhar makinası bebeğin yanında mı olacak peki daha önce kullanmadığım için bilmiyorum