cansumenguverdi 3 gün sonra 6 aylık olacak kızım Tadımlara başladım. Patates,havuç,kabak,elma,armut ve muz verdim şimdi neler verebilirim nasıl çorba mama vs önerirsiniz ?
leylannpembemontu cansumenguverdi yoğurt brokoli taze fasülye bezelye yumurta sarısı bunlarda verilir sonra bu malzemelerle sebze çorbası güzel olur ben özellikle fasülye bezelye patates havuç soğan hepsini pişirip zeytinyağı ve ilikli kemik suyu ekleyince çok lezzetli oluyor bebek irmiği pirinç unlarıyla sebze püresi meyve püreleri yapılır sabahları yumurta sarısı bebe bisküvisi az pirinç unu labne karıştırıp veriyorum
likeli cansumenguverdi sebzeleri karıştırarak püre yapabilirsiniz. Yoğurtla karıştırarak verebilirsiniz. Yalnız demir içeren ıspanak gibi sebzeleri yoğurtla vermeyin demir emilimini azaltmasın. 3 gün kuralı uyguluyorsanız denediğiniz sebzelerle denemediğiniz bir sebzeyi karıştırarak püre gibi verebilirsiniz mesela patates havuç denemişsiniz bir de brokoli ekşeyerek sebze püresi verebilirsiniz. 6-7. Aylar tek öğün sonra öğün sayısını artırıyorsunuz.
Mammamiaa leylannpembemontu ilikli kemik suyu için kuzu eti mi olmalı acaba ? 7 aylık bebeğim var da henüz denetmedim. 3 gün kuralı bunda da geçerli midir
leylannpembemontu Tatlı patatesi pişirip yoğurtla verebilirsiniz veya avokado muz ezip ara öğün verebilirsiniz avokado çeyrek yeterli olacaktır ağır gelmesin her öğüne yoğurt ekleyin yediklerine zeytinyağı ekleyin kabız olmaması için
leylannpembemontu cansumenguverdi blend etmek istemiyordum çok o yüzden fazla pişirip çatalla ezilecek kıvama getiriyorum ama sebze çorbası gibi yaparsanız hepsini haşlayıp blendra vurun çok lezzetli oluyor ben sabah yumurta pirinç unu labne sonra ara öğün avokado muz öğlen uykuda mama uyanınca da ek Gıda sonra mama ile devam gece uykusuna geçene kadar iki öğün mü oluyor işte öyle
leylannpembemontu Mammamiaa ben kuzu bulamayınca dana ile yaptım bir defa denedim ağır gelmesin diye yarın birdaha yapacağım üç gün önce yaptım çünkü