Neseligunler40 Selam arkadaşlar dil gelişimleri nasıl gidiyor çocuklarınızın, 22 aylık olacağız 3 ki cümleler kuruyor ne söylesek tekrar eder ama bazı cümleleri gün içinde alakasızda olsa tekrar ederek söylüyor, sizler nasıl ilerliyorsunuz nasıl gidiyor ?
gunesim61 Neseligunler40 18.5 aylık daha ikilisi bile yok pek. O dönemler nasıldı sizin çocuğunuz? Asla karşılaştırmak amaçlı değil. Herkes şey diyor birden açılıyorlar o sebeple sordum. Gerçekten birden mi açıldı sizin bebeğinizde? Kızımın kelime sayısı güzel. Hayvan seslerinin çoğunu bilir. Söylediklerimizi tekrar eder genelde ama dediğim gibi 2li çok az.
Nurseoz_55 Neseligunler40 benim oğlumda 22 aylık 2li 3lü cümleler kuruyor kaset gibi ne söylesek kaydediyor gün içerisinde tekrar tekrar aynı şeyleri söylüyor 😇
tekbasimabakiyorum Neseligunler40 20 aylık ikili cümle kuruyor, birkaç gündür üç kelimeli cümlelere başladı. Normal gayet çocuğunuzun gelişimi
Neseligunler40 gunesim61 merabalar evet birden açıldı 18.ayda ikili cümleler tam kuramıyordu 20.aydan sonra birden üçlü bazen dörtlü cümleler kurmaya başladı ☺️ biraz daha sabredin zamanla açılacaktır dili
Rynmom Nurseoz_55 gün içinde tekrar tekrar aynı şeyleri söylüyor demişsiniz öğrendiği 2li 3lü cümleyi durduk yere mi tekrardı acaba nasıldı bende de aynı durum varda
gunesim61 Neseligunler40 Çok güzel bir his olmalı. En çok beklediğim şey doğduğundan beri bu oldu sanırım. Onunla sohbet etmek istiyorum bir an önce🫠🫠
Nurseoz_55 Rynmom öğrendiği şeyleri bizi taklit eder şekilde söylüyordu sürekli kelimelerin anlamlarını tam oturtamadığı için tekrarlıyordu durduk yere
Nurseoz_55 Rynmom susturamıyoruz çok soru soruyor cevaplamaktan yorulduk ve çok nazara geliyoruz çok düzgün konuştuğu için yetişkin biriyle sohbet ediyormuşuz gibi karşımızda konuşuyor bizimle
ikiprenses_annesii Neseligunler40 Benimki de 21 aylık kız. Sadece anne baba ve 3 hayvan sesi çıkarıyor o kadar😑sanırım biz baya gerideyiz nasıl açılacak bilmiyorum. Kitap okumaya dinlemeye vs hiç hevesi de yok asla