naciyebilgin Kızlar bebeğim 7 aylık olacak 5 gün sonra göz kontağı gülme her şey var ismine tepki veriyor ba ba gibi sesler çıkarıp bağırıyor göz göze gelip kahkalar atıyoruz ama ellerini sürekli çırpıyor benim de aklıma otizm geliyor bilgisi olan var mı acaba ?
aslananne27 naciyebilgin 7 aylık bacım ne otizm mi🤭😂😂😂 doktorlar bile 2 yaşından önce anlamıyor bekliyor 3 yaşında tam teşhis koyuyor çok erken bebeğinin en güzel zamanları böyle şeylerle kafanı meşgul etme tadını çıkar 1 buçuk yaşına falan geldıgınde gozlemle işaret parmağını gösteriyor mu ismine tepki varmı akranları ile iletisime gecıyor mu göz kontağı komut alma varmı dil gelişimi nasıl bunlara o zaman bakarsın şimdi çok küçük canını sıkma bişi yoktur
Keremikobayky naciyebilgin bu uygulamadaki annelerin yarısı çocuğunun otizmli olduğunu diğer yarısı üstün zekalı olduğunu düşünüyor…. Çocuğunuzun bir problemi yok olsa bile bunun tek göstergesi el çırpma olamaz.
bikahveicelimmi naciyebilgin çok saçma söylediğin şey ama annesin sonuçta mantık aramıyorum😂 ben de aynı zamanlarda şüpheye düşmüştüm doktora sormuştum.. doktor bana dedi ki “hangi doneyle bunu düşündünüz anlamadım gayet sağlıklı bi çocuk. (Oğluma bakarak) oğlum senin annen deli mi?” Demişti sağolsun😂
naciyebilgin aslananne27 ay evet öyle ama otizmin erken tanıları falan çıktı ya o yüzden bi kafama takılmıştı 🙏 çok teşekkür ederim haklısın vallahi 🫶💕
aslananne27 naciyebilgin googleye bakma otizm 7 aylıkken tanı koyulması imkansız 7 aylık bi bebek akranlarla nasıl oynasın dil gelişimi ne olacak 😂😂komut alma ne kadar olacak 🤭🤭çok mınık daha bebeğine bunu yapma sürekli her hareketi sana batmasın otizim mi diye tadını çıkar dedıgım gibi ilerleyen yaşta tabi gözlemle bosvermişlik yapma 😊
yavuz0606 naciyebilgin insanları dinlemeyin 6 aylıkken bile tanı konuyor artok riskli bebek tanısı ama sadece el çırpma belirti sayılmaz ve çoğu bebek yapar çünkü henüz konuşma yok konuşma geldikçe el ayak koordinasyonu da gelişecektir ifade ettikçe kendini duygularını söyleyebildikçe./.: