pozitifanne06 Kızlar malum mevsim geldi kızıma brokoli aldım ve içinden 4-5 tane böcek çıktı suyun üstünde görünüyor öldüler. Bayağı inceledim başka yok gibi ne yapayım atayım mı sizce ne yapıyorsunuz böyle durumlarda. Yesem gönlüm razı değil de atsam israf mi olur
Kuzey_Melis_Momm pozitifanne06 ben genelde 2 büyükse 3 kere dilimleyerek tek tek kontrol ediyorum böcek varsa atıyorum hiç israf die düşünmem içindeki böcekler bazen çok büyük bazen karınca kadar küçük oluyo 🤢🤢Temiz olanlarını yıkıyorum sonra yarım saat sirkeli suda bekletiyorum sonra tekrar yıkayıp haşlıyorum
aryig pozitifanne06 ben yapmadan önce karbonatlı sirkeli suda biraz tutuyorum ama artık yaptıktan sonra çıktıysa ben atardım sanırım.
pozitifanne06 Laydaren Kuzey_Melis_Momm aryig Pişirdikten sonra biraz inceledim içinde her parçanın vardı o yüzden atmaya karar verdim evet israfsa da yapacak bir şey yok kızım yiyecekti yiyemedi garibim zaten ateşi var diş ağrısı var en sevdiği yemek diye yaptım atıyorum üzgünüm 🥲🥲🥲
Laydaren pozitifanne06 Tüh. Sağlık olsun, boşverin. Önceden sirkeli karbonatlı soğuk suda bir süre bekletin, bütün böcekler çıkıyor. Alırken de zaten az çok belli oluyor, birazcık daha temizi seçmeye çalışın 🙈
alpsmother_ pozitifanne06 ben yeşillik konusunda çok hassasım o yüzden fazla alamıyorum aldığım zaman da mutlaka sirkeli suda bekletiyorum tertemiz oluyor ama normalde brokoliden öyle çok böcek çıkmaz iç kısımları hele tertemiz olur attığın iyi olmuş mutlaka bir şey vardır onda