Radyosunuacanyenidinleyici
Themom_
2020 bilkent şehir hastanesinde doğum yaptım. Bir cumartesi sabahiydi. 2 saat de beraber durduk, emdi. Gayet sağlıklı 2970 gram 37+1de doğan oğlumu çocuk doktoru erken doğmuş, solunumu düzensiz 3 4 saat oksijen verelim sonra yanına getiririz diyerek elimden aldı. Pandemi donemi zaten. 4 saat sonra öğrendim ki cihaz olmadan nefes alamıyor diye yatisini vermişler. Geceye kadar doktor falan göremedim yenidogan yogun bakimda. Zaten bir kere indim aşağı sanki nezaretteyiz gibi güvenliklerde falan bir atar. Gece tekrar indim yoğun bakımın oraya bir güvenlik Allah razi olsun halime acıdı doktoru buldu getirdi. Gayet rahat solunum yapıyor sabaha muhtemelen çıkarırlar dedi. Pazar günü ben taburcu oldum oğlum olmadi. Her gün arayıp bilgi vereceklerini söylediler. Pazartesi durumumun iyi olduğunu ertesi güne cikarabileceklerini soylediler. Saliyi bekledim, aranmadim. Zar zor ulaştım doktor aramıştır siz duymamissinizdir dediler bana şaka gibi. Oğlum sarılık olmuş fototerapi almış gece. Ben oraya günde 3 sefer dolu dolu süt götürdüm ne sariligi. 3 saatte bir 10 cc anne sütü veriyorlarmis. Hastaneye gidip çocuğumu alacaktım eşim tuttu. Çarşamba beraber gittik doktor kapıdan girerken aradı. Ne güzel ben de oğlumu almaya gelmiştim imza ile çıkarıcam dedim. Çıktım yukarı oğlum 2500 grama dusmus. 3 günde 500 gram vermiş. Böbrek fonksiyon testi yapalım sonuçlar iyi çıkarsa (2 saate çıkar dedi bana sonuçlar için) imzayla çıkarabilirsiniz dediler. Oğlum herhangi bir ilaç almadı, geceden itibaren desteksiz solunum yaptı, 2 sefer de fototerapi aldı böbrek testi ne alaka? Ama diyemiyosun o an. Öğlen sonuç bekledim çıkmamış. Zaten 28 ekime denk gelmiş bana çıkarırım diyen doktor da gitmis. Bilen bilir hastane de sapa bir yerde. Ben orada sabahtan akşam 5e kadar 2.5 yaşındaki kızım ve eşimle bekledim. Dakika başı aradım sonuç çıkmadı diyip durdular. En son tak etti eşime gidelim eve ne olacaksa olsun dedim esim saçmalama dedi bekledik sonunda test sonuçları temiz çıkınca imza ile çıkardım tedavi reddediyorum dedim. Oğlumu aldım iki goz kapağı kıpkırmızı. Gözlerinin beyazı yok kan içinde. Ne oldu bu çocuğa dedim dogumda olmuştur dediler bana şaka gibi. Bir de oglumu öyle bir yoğun bakıma getirmişler ki ne güvenlik ne hemşire inanmadı doğumdan sonra 2 saat beraber durduğumuza.
Velhasıl cocugumu resmen dayak yemiş gibi halde aldım. Sonrasında özele götürdüm gözleri icin. İhmal var mı, rapor alabiliyor muyum, şikayetçi olayım diye. Olmadı doktor doktoru korudu. Ama sarılık 19 olmuş bir gece de kaldik mi orada. En guzel günlerimi berbat etti onlar SGK’dan para almak uğruna. Cimere yazdım uyarmislar bir de doktorları şaka gibi 😂 şu haberi öğrendiğimden beri aklıma bu olay gelip duruyor. Belki ben de alamayacaktim çocuğumu ellerinden.