linnea Minakanne ilk yogurt sonra sebzeler sonra meyveler tabii 3 gun kuralina uyarak. Bende yakinda baslayacagim insanin kafasi cok karisiyor. Suracikta duruvereyim 🤗
mom0989 Minakanne ilk gün bir çay kaşığı vereceğin ek gıda 2. Gün bir tatlı kaşığı 3. Gün bir yemek kaşığı kadar canım. Alerji var mi yok mu diye anlamak için. Baktın ki 3. Günde de birşey yok devam edebilirsin o gıdaya. Ben yoğurtla başlamayacağım sebze ile başlayacağım inşallah 🙏🏻
linnea Minakanne canım mom0989 çok güzel anlatmış. mom0989 yoğurtla başlamamanın özel bi sebebi mi var? Ben hep ilk yoğurt diye duymuştum çünkü
Gnnr Biz de bugün 6 aylık olduk 😊 Doktorumuz elma rendesi ile başlattı, sonra armut, muz ve yoğurt ile devam ettik. Hala tadımlara devam ediyoruz. Avokado, havuç, patates ve doktorun vereceği listeye göre diğer sebzeleri deneyeceğim.
Gnnr Minakanne iki gün sonra liste isteyeceğim kontrolde 5. Ay kontrolünde meyvelerden ve yoğurttan başlamamı sonra sebzelere geçeceğimizi söyledi.
mom0989 linnea valla canım meyve ve yoğurtla başlanmaz diyorlar meyve tatlı olduğu için diğer gıdaları almakta zorluk yaşanırmış. Yoğurtta kimi bebekte isteksizlik yapıyormuş sebzeyle başlayınca daha iyi oluyor diyorlar. Sonrasında yoğurt ve meyveyle devam edince zorluk olmuyormuş. Araştırmalarım üzerine öyle gördüm yarın doktoruma da soracağım 🥰