aslan1904 bebeklerin bu hareketleri yapması için teşvik önemli hep kucakta geziyorsa iste yattığında serbest bırakılmıyorsa gelişim olmuyor yere yatırın etrafına biraz uzak oyuncaklar yayın kıza güle gidecek bunlara ulaşıp oynamaya başladıkça oda farkında olmadan dönecekte edecekte yani önemli olan onu serbest bırakmak benim oğlum 5 aylık ve kırkından beri yere elyaf bir yorgan sererim sürekli elleri ayakları serbest ki küçükken oyun halısıyla başladı bu sonra 3 aylıkken oyuncak sevdasına dönmeye başladı 3,5 aylık geri sırt üstü geldi bi kaç kez korktu yapmadı şimdi 5 aylık emeklemeye çalışıyor çıldırıyor yüz üstü gelip şınav pozisyonu alıyor bütün vücudunu kaldırıyor ama ileri gitmiyor ya kolunu bıraktığında bacaklarıyla atılıyor yada tam tersi kollarıyla kendini öne itiyor ama 4 dönüyor bi şekilde bunu yapıyor bazen kayınvalidem falan ay kıyamam deyip alıyor falan bi kaç hemen pes esiyor çocuk geriliyor yada bizden bekliyor he bende kendini parçalasın demiyorum ama vücudunu hazırlamaya çalışıyor oda denemeler yapmadan öğrenemez ağlayınca alıyorum mesela