NariNariKiminYari Kızlar kayınvalidem mor lahana turşusu yaptı ama kıtır kıtır olmadı yani. Böyle güzel eriyen tam lokanta usulü tarifiniz var mı ama mala anlatır gibi anlatın lütfen hiçbir şey anlamadım tariflerden 😓
Pnr22 NariNariKiminYari bir gün önceden lahanalar tuzla beraber iyice elle bastıra bastıra karıştırıp bekletmeli sonra kavanoza basilmali
LadyGaddar NariNariKiminYari Şu patates soyacaklari varya onunla soy yani dilimle her neyse😁 incecik oluyor içine iri tursuluk tuz çok az limon tuzu sirke ve zeytinyağı ekle şişeye doldur 1gun dışarıda kalsın sonra dolaba koy Bikacgun sonra tam lokanta usulü olur Bahsettiğim malzemelerin miktarını sen göz kararı yap şimdi burdan net bisey diyemem
PeekaBoo_ NariNariKiminYari ya ben onu taze yapilmis seviyorum dümdüz mor lahanayı ince ince doğruyorum (kavanozda bekleyecekse biraz daha kalın doğrayın çok ince olursa bekledikçe erir) sonra tuzla biraz ovuyorum, üstüne limon sıkıp biraz daha ovuyorum çok eritmeden, sonra oturup ekşi ekşi yiyorum🤤🤤
rojem Ben şöyle yapıyorum. İnce ince doğruyorum sonra tuzla güzelce ama sert değil narince övüyorum elimde sonra limon, az sirke ve zeytinyağı katıyorum gene elimle güzelce övüp ediyorum . Dolapta a bekletip sonrada şişelere koyuyorum
NariNariKiminYari rojem kayınvalidemin yaptığı tarifte sirke su şeker karıştırıp o karışımı kavanoza koyuyordu bunda öyle bişey yapılmıyor mu
rojem NariNariKiminYari hayır lokanta usulü istiyorsan dediğim gibi yap harika oluyor. Tuzla ov güzelce erişin tuz sonra az sirke, zeytinyağ,limon gene güzelce öv elinse sıka sıka sonra kavonaz köy en sonra kalan suyu dök 🌸
NariNariKiminYari rojem tam ölçülerini yazabilir misin bir de tuz kaya tuzu mu yoksa normal kullandığımız tuz mu 🩷
rojem NariNariKiminYari ya ben göz kararı yapıyorum yaptığım lahana miktarına göre ama sende yaparsın ya göz kararı. Kaya tuzu yoktu vende gecen normal tuzla yaptım harika oldu gene
LadyGaddar NariNariKiminYari Şimdi şöyle söyleyeyim 1litrelik cam kavanozlar varya onun için miktar vereyim sen ona göre ayarla Mesela 1 litreye 1 yemek kaşığı iri tuz eğer sirke seviyorsan 1 çay bardağı sirke elma sirkesi olursa daha iyi olur Yarım çay bardagi da zeytinyagi 1cay kaşığı ucuyla limon tuzu ,bikac damla limon Hep yaparım çok güzel olur sana kolay gelsin 😊
NariNariKiminYari PeekaBoo_ kıtır kıtır olması hoşuma gitmiyor biraz erisin istiyorum böyle yapınca turşu gibi oluyor mu ?
PeekaBoo_ NariNariKiminYari böyle daha kıtır oluyor ama mesela kavanoza falan koyup dolapta beklerse 1 gece falan ertesi güne yumuşamış oluyor