Bsmdg Ayda ek gıdaya geçicez. Kabak püresi ile başlıcam. Çatalla mı ezeyim blenderdan mı geçireyim. Doktor bi liste verdi ama onda 6 aylık İçin çatalla ez yazıyor. Benim bebeğim 5 aylık başlayacak. Nasıl yapayım sizce. Korkuyorum boğazında kalmasından
Hiilyuss Bsmdg bıgazında kalmaz korkmayın çatalla ezin biraz pütürlü olması gerek cünkü çok pütürsüz yapınca ona alısıyorlar zorlanırsın sonra. Biz de 5 aylık başladık yutmakta zorlanırsa sulandır yediği şeyleri biz bir hafta falan öyle sulu yemistik yiyememişti
betul912_ Bsmdg ben 4bucuk aylık başladım şimdi 10 aylık lokma yiyor şuan ama ilk zamanlar süzgeçten geçiriyordum pürüzsüz veriyordum zamanla taneli yedirdim bende korkuyordum
Momss06 Bsmdg tadım olarak yiyecek şuan çatalla ezerek dene çok koyu verme biraz aç yiyebiliyor mu bak yutamazsa püre yap zamanla yavaş yavaş az pütürlü sonra tam pütürlü verirsin benim kızımda ilk çatalla ezince yemedi o şekilde denedim simdi minik minik doğrayıp pisiriyorum o şekilde yiyor
tgg123 Bsmdg çatalla ezmek ilerisi için daha iyi olur daha kolay adapte olur. Ama kıvamı katı olmasın. Ben hep çatalla ezdim verdim her yediğine zeytinyağı ekledim hala ekliyorum. İlk zamanlar öğ itebilir. Yutmaya çalıştığı için yapar bunu riskli bi durum olmadıkça müdahale etmeyin zamanla alışıyorlar
asennaa Çatalla ezdim verdim ben de. 5 aylık başladık biz de, bir sıkıntı yaşamadık. Çok kuru olmamasına dikkat edin bazı şeyleri yeter, patates mesela, onu da çatalla ezdim ama biraz anne sütüyle açmıştım
gurbetteanne10 Hiilyuss ilk gunlerde miktarı nasıl ayarlamam gerekiyor bir çay kaşığı diyende var yarım çay bardağı diyende siz nasıl yaptınız kusura bakmayın çok soru sordum
betul912_ Bsmdg evet alismama ihtimali de var bir müddet büyümesine rağmen yutmakta zorluk çekebilir yigenim öyleydi şimdi 3 yaşında tabi ki geçti ama bir dönem yaşadı onu normal lokma yerken öğürüyordu
Hiilyuss gurbetteanne10 biz mama ve meme içmediğimiz için direk başlattım ne kadar yerse veriyordum siz bana bakmayın😂