birannebirbebek__ Önceden yaptığım kekler sünger gibi puf puf o kadar güzel olurdu ki ama son zamanlarda hep katı oluyor halbuki önceden nasıl yapıyorsam öyle yapıyorum hiçbir değişiklik yok en basit şeylerden biri yaniii sinir oldum eşim seviyor diye yapıyorum ama yapasım bile gelmiyor artık😒 Siz nasıl yapıyorsunuz kek tariflerinizi alayım 😅
askbebegimmbenim birannebirbebek__ yumurtaları oda sıcaklığında bekletin biraz. 3 adet yumurta, 1 su bardagindan biraz fazla şeker, 1 sb sıvı yağ, 1 sb süt, 2 sb un vanilin 1paket kabartma tozu. Miss puf puf oldu 2 gün önce yaptım
birannebirbebek__ askbebegimmbenim Aynısını yapıyorum acaba çok mu pişiriyorum kek fırında çok kalınca da katılaşır ya siz ne kadar süre pişiriyorsunuz ve kaç derece de
askbebegimmbenim birannebirbebek__ 175 derecede 25 dk pişiyor belki oda etkiler tabi normalde 45 dk pişer diyor internette ama benim kekim 30 dk en fazla pişmiş oluyor bakıyorum duruma göre alıyorum çok pişerse şişse bile sünüyor
ebru171_ Fırının ayarlarına baktinmi belki fırında bir sıkıntı vardır yada ben keklerimin içine az birşey karbonat atıyorum öylede baya kabariyo
birannebirbebek__ ebru171_ Yok canım fırınım da 2 senelik bir fırın markası bosch ondan dolayı olduğunu düşünmüyorum ben fazla pişiriyorum bence bu arada kabarıyor onda hiç sıkıntı yok ama sert oluyor işte
birannebirbebek__ askbebegimmbenim Ben fazla pişiriyorum ona kanaat getirdim 😅 40 dk tutuyorum fırında 🙂↕️