serendipity16 Merhaba bebeğim 5 aylık doktor destekli oturtmaya başla dedi kucağımızda falan oturtuyoruz ama yastıkları koyup oturtmadık öyle ne kadar süre öyle oturtabilirim mama sandalyesine falan koysam olur mu ?
vaveyla__ serendipity16 koyun bence Ben 3 buçuk aylıkken kucağımda oturtmaya başladım E bebekte banyo sandalyesi var, onu kullanıyorum şuan, vakumlu olduğu için yemek masana falan koyuyorum çok kolaylık oluyor
tontonanne serendipity16 bizde 4. AY kontrolünde başlamıştık oturtmaya günde 4 6 kere 5 10 15 dk oturtuyorduk bilinçli olarak ne kadar istersen zaten birde kucağımıza isyer istemez oturur pozisyona geliyordu
Zlm serendipity16 ilk birkaç gün kısa kısa oturtmuştum ama hiç sayısını saymadım öyle denk geldikce.. ama ben 4 aylık başlamıştım 5 ayin başında sonunda desteksiz oturuyordu.
serendipity16 vaveyla__ siz baya erken oturtmaya başlamışsınız ya ben küçükken korktum kemiklerine zarar gelir diye. Aynen ondan aldım ama onunda mesela üzerinde 6 ay içindir yazıyor
EfnaNisa66 Bende 3,5aylikken kucakta oturtmaya başladım doktorumuz 4 aylıkken destekli koltuk kenarlarına oturtabilirsin demişti.suan mama sandalyesinde rahat oturuyor destekli şekilde koltukta yerde de oturuyor
serendipity16 EfnaNisa66 aslında benim doktorum da dört aylıkken destekli oturtabilirsiniz demişti ama ben biraz ihmal ettim açıkçası yine kucağımda oturuyordu ama hani koltuğa koyup yanına yastık falan koyup öyle koymadım bazen aklıma gelince koyuyordum öyle her gün düzenli yapmadım ama artık beşinci ayına geldi o yüzden düzenli yapayım dedim çünkü altıncı ayda mama sandalyesine oturması lazım inşallah geç kalmamışımdır
serendipity16 Zlm ben biraz geç kaldım sanırım oturtmaya 😕 mesela yarım saat falan otursam fazla mı gelir yoksa 5 dk aralıklar mı oturtsam şu an tabi yana devrildiği için ağlıyor öyle durmak istemiyor
Zlm serendipity16 bu bebeğe göre degisiyo aslında benim kızım oturmak istiyordu o yüzden 4 aylık başladım. Bence fazla gelmez varsa koltuğun köşesine oturtun kenarına minder koyun karsinda kitap falan okursunuz. Ben kucağıma oturtup öyle kitap okuyodum
serendipity16 Zlm aslında kucağımda hep oturtuyorum ama minderleri falan koyunca pek durmak istemiyor
serendipity16 vaveyla__ o doktoru yeni takip etmeye başladım aslında bana da 4. Ayda başla dediler de ben biraz ihmal ettim normalde kucağımda oturdu hep ama koltuğa koymuyordum
Zlm serendipity16 belki daha istemiyodur dışarıyı falan izletme imkanınız varsa öyle yapın yada bebek arabasına koyup parka falan götürebilirsiniz