yirmiyedimayisdersin Aysnrd93 ateş olabilir karın ağrısı kemik ve eklem ağrısı. Bunlar şiddetli olduğunda acile gitmeniz gerek kan tahlilinde crp ölçülüyor yüksekse dindirene kadar gözlemde ağrı kesici ateş düşirici alıyorsunuz serumla
Aysnrd93 yirmiyedimayisdersin çok sağolun bizde şükür daha atak olmamış hiç. Bizim belirtiler hep alerjininkiymiş. Ama hastalığa sahip olduğu için yine de ilaç başlayacağız dediler.
yirmiyedimayisdersin MomOfBalYanak geçecek canım benim, öyle bi geçecek ki ilaç içmese o bile unutacak fmf olduğunu, düzenli ilaç ve saydıklarım yeterli, çok iyi bi annesi var ondan şanslısı yok🩵🩵🩵 çok geçmiş olsun
MomOfBalYanak yirmiyedimayisdersin Allah razı olsun 🙏🏻 Allah sizin de yardımcınız olsun 🤲🏻 Çok teşekkür ederim ♥️
Aysnrd93 Senaa92 çok geçmiş olsun öncesinde sizde alerjiden şüphelenmiş miydiniz peki? Bir de fmf için ilaç başladılar mı? Doktorumuz ilaçtan sonra yiyebilir bu belirtileri baskılar ilaç dedi ama daha başlamadık ilaca
Senaa92 @Aysnrd93 bizden alerjiden şüphelenmedi direk föf atağı dedi ama ben anne olarak buğday yediği zaman ishal karın ağrısı ateş olduğunu biliyorum
Senaa92 Oykusmummy merhaba biraz geç yazıyorum ama bizde de tek gen pozitif çıktı şuan taşıyıcı mı hastalık boyutunda mı bilmiyoruz takip edicez dedi kızımın her ay karnı ağrıyor ishal oluyor ara ara kramp şeklinde ağrısı oluyor bağırsaklarında düğümlenme oldu birkaç kez sizin taşıyıcı olduğunuzu nasıl söyledi doktor tek gen mi pozitif gelmişti
Annesiiiiiiii Senaa92 Merhaba canım uzun süre geçti ama haberleşiriz demiştik haber vereyim dedim. Bizim test sonucunu aldık taşıyıcı çıkmış teşhis alacak bir hastalığı yok dediler. Çocuk doktorumuz durumu değerlendirsin gerek görürse çocuk romatolojisine yönlendirir dedi.
Annesiiiiiiii MomOfBalYanak Canım geç oldu ama haberleşiriz demiştik yazayım dedim o yüzden. Sonucı aldık taşıyıcı çıktı. Taşıyıcı olduğu için teşhis koymadılar çocuk doktorunuzla görüşün değerlendirsin duruma göre çocuk romatalojisine yönlendirir dediler.
MomOfBalYanak Annesiiiiiiii Merhaba, bu haber de sevindirici. Buna da çok şükür 🙏🏻 Rabbim dermanı olmayan dert vermesin inşallah. Siz yine takipte kalın ama gelmiş geçmiş olsun diyelim 🌸
Annesiiiiiiii MomOfBalYanak Sağol canım buna da şükür evet 🙏 Sonraki sürece doktorumuz karar verecek bakalım
Senaa92 @Annesiiiiiiii ya öylemi çok şükür o zaman peki hangi mutasyon çıktı ki doktor taşıyıcı çıktı dedi
Annesiiiiiiii Senaa92 Mutasyon felan dememiş eşim aldı sonucu sadece taşıyıcı demiş çocuk doktoruna yönlendirmiş. Rapora baktım mutasyon gibi bir şey de yazmıyor.
HacerErdogan Annesiiiiiiii nedir durumunuz bizde dün verdik testi çıkmasını bekliyecegiz yeme konusunda neler önemli herkes beslenme önemli demiş bilgim yok
Annesiiiiiiii HacerErdogan Benim kızım taşıyıcı olduğu için teşhis koymadılar çocuk doktoruna yönlendirdiler tekrar. Oda takipte kalalım dedi ama hala atakları geliyor geçen gün yine geldi 😔 Doktoruyla görüşüp ramatolojiye gideceğiz. Yeme içme konusunda bize bir şey söylenmedi onunla alakalı olduğunu düşünmüyorum ben ama ramatolojiye gidince yine sorarım.
HacerErdogan Annesiiiiiiii atak gelince ne yapıyorsunuz bizim Penedol diye bir iğne var kortizonlu onu vurunca atak duruyor romatoloji bölümüne gittik daha dün geldik Genetik testte verildi Oradan çıkan sonuca göre hareket edilecek kimse hiçbir şey demedi bu olabilir gibisinden sonuncu bekliyoruz nöroloji MR istedi eEG istediler onu da Hazirana Mayısa anca gün verildi yani testi de zaten iki ay anca çıkıyormuş bu süreçte tekrar atak gelirse çocuk doktoruyla iletişime geçeceksiniz dediler sonuçlar gelmeden bir şey yapamayız dediler sizin taşıyıcı olduğu ortaya çıktığına göre gen testi yapıldı diye düşünüyorum öyle mi bizim her atamız havale ile sonuçlanıyor geçtiğimiz pazartesi günü tekrar geldi iğneyi vurdular ve diazem yapıldı o şekilde havale olmasını engelledik dördüncüyü yaşayacaktı yoksa
Annesiiiiiiii HacerErdogan Çok geçmiş olsun havale çok zor. Evet test yapıldı bizde ama taşıyıcı olduğu için ilaç vermediler takipte şimdilik. Ama bu benim içime sinmedi yine de gidicem ramatolojiye. Sonuçta geliyor ataklar benve bir şey yapılmalı. Çok şükür havale olmuyor bizde 38 olduğu an dekort ampul veriyoruz bizde ağızdan. Dediğiniz gibi kesiyor hemen.