Canım benim çoçuğum 35 aylık. Gerçekten hem babası hem ben büyük sevgi ile büyüttük. Hiçbir şeyine kayıtsız kalmadık. Her anında yanındaydık. Tek büyüttüm. Evde babası ile benim ile dolu dolu etkinlikler yaptık. Yapıyoruz.. Kimseden destek almadım. Aşırı sosyalleştirdim oyun grupları dış ortam yabancılardan asla korkutmadım. Hayvanları çok sevdirdim. Hiç birinden korkmaz. Tüm oyun gruplarında yada yabancıların yanında çok rahattır bana uzaktan gülümser ve oyununa devam eder. Asla ağlamaz peşime düşmez. Kararları kendi verir. Farkındalığı çok yüksek, özgüveni oldukça iyi. Aşırı sosyal herkese güler sarılır öpmeye çalışır oynamak ister. Küçüklüğünden beri bu hassas noktalara çok dikkat ettik. Yani meraklanma. Bu tarz çoçuklar anne babaya gerçekten güvenli bir şekilde bağlanmıştır. Ortamda anne baba olmasa dahi zorlukların tek başına üstesinden gelebilirler kendilerini koruyabilirler haklarını savunabilirler, cesurdurlar kendilerini çok iyi ifade edebilirler. Yani kendi hayırlarını, kendi evetlerini söyleyebilen gerçek hayata çok dirayetli insanlar olurlar, eyvallahları yoktur. Dominant karakterlerdir. Aksine bu durum endişe etmenizi gerektirmesin, mutlu, özgüvenli, kaygısız, korkusuz bir çoçuk var karşınızda. Bilakis ben kapımıza gelen kurye ile bile taaa küçüklüğünden beri iletişime sokan biriyim… eline kertenkele, yılan, kedi veren biriyim. Doğa ile iç içe, kum ve su ile haşır neşir ettim. Evin içerisine koca brandalar sererek boyalar yapmasına üstüne başına kağıtlara sürmesine doya doya müsade ettim. Yağmurlu havalarda çamurlara girip üstünü başını dahi ıslatmasına müsade ettim. Ev işlerinde işin içine soktum. Babası ile gün boyu yanlız bırakabildim. İhtiyaçları anında karşılandı, sıkıntısını ağlayarak değil beden dili ve ifade dili ile hep anlatmaya çalıştı. Sorunlara çözüm yollarını hep kendi buldu, buldurmaya çalıştık. Kendi yaşına uygun görevler verdik. Allahım nasip ederse 2.bebeğim geliyor onuda aynı şekilde yetiştireceğim. Yani diyeceğim o ki kimseye kafayı takma çoçuk senin çoçuğun. Hayat senin hayatın.