Kızlar kafama taktığım bir konu var. Takmalı mıyım takmamalısınız onu bile bilmiyorum. Kızım tam 30 aylık. 2 ay kreşe gitti. Öğretmenleri çok sever tatlı sevimli bazen ergen bir kız çocuğum var. Geçen öğretmenine etkinliklerde nasıl olduğunu sordum. Katılımı güzel ama biraz yavaş dedi. Bu kafama çok takıldı. Mesela arkadaşları kareleri duvara yapıştırırken kızım hem üçgenleri hem kareleri yapıştırmış gibi gibi. Meğer sınıfındakiler 3 yaş ve üzeri çocuklarmış. Ve geçen seneden beri gelen çocuklarmış. Öğretmenine kızımın 30 aylık olduğunu söyledim. Aaa o zaman gayet normal ilerliyor kusura bakmayın ben 3 yaş sanıyordum dedi. Bende etkinlikleri kızıma göre kolaylaştırmasını rica ettim. Kızım renkleri tam bilmiyor şekilleri de aynı şekilde. Mesela sayıları karışık sayıyor. Ama bazı çocuklar görüyorum İngilizce bile sayıyorlar. Yani her 2 buçuk yaşındaki çocuk renkleri tam bilmek zorunda mıdır bu önemli bir basamak mıdır yoksa öğrendikçe pekişecek mi. Genel olarak sosyal, sevecen kendini ifade eden bir kız çocuğu. Anne olmak ne kadar zor… bazen kendime çok kızsam da elimde değil. Bunu kafama taktım işte güzel anneler