bisakinol her çocuk bir değil ben ikiz bebeklerim var ikisi de ele avuca sığmıyor daha 11 aylıklar birbirlerinin canını yakmiyorlar henüz itisiyorlar bazen ama hemen mudehale ediyorum sert bir dille ama başka bebek görünce de ya yokmuş gibi yada oyuncakmis gibi davranıyorlar o zaman da ben buna engel olmak adına evime bebekli misafir geldiğinde kız kardeşim dahil (7 aylık bebeği var) bebeklerin yanından asla ayrilmiyorum oyunlarına sürekli mudehale ediyorum ters bir hareket gelirken mesela biri birinin üstüne doğru düşünmeden emekliyor görürsem kibarca durdurup dikkatini dağıtıyorum asla öyle guresli itmeli vurmalı oyunlar oynamıyoruz evde birbirlerine vuruyorlardi sürekli cici yapalım sevelim diyerek cici yapmayı öğrettim artık birbirlerine gelip gidip cici yapıyorlar kedilerimi yoluyorlardi şimdi birini yatistirdim o konuda artık yolma falan yapmıyor çok kibar yaklaşıyor cici yapmaya çalışıyor ama diğeri henüz kavrayamadi o daha haşin onu hiç kedilerle yalnız birakmiyorum gibi önlemler aldım yani sürekli göz hapsinde tutup ters bir hareket size dahi yapsa gülüp gecmeyip hemen mudehale etmeniz kararlı bir şekilde hayır demeniz gerekiyor ve dikkatini o an dagitmaniz gerekiyor uzun cümleye falan gerek yok 1 ayda değişimi fark edeceğinizi dusunuyorum he insanlara da sarılmak istediğinde yada oynamak istediğinde 15 aylık bir bebeğin kimsenin canını gercekten yakmayacagini bunun için çığlık cigliga bağırmaya gerek olmadığını veya cocugu bu şekilde engellemenin bir manası olmadığını onun yerine dikkatini dagitmaniz gerektiğini anlatmaniz gerekiyor öyle çekip gidecek alınacak bir durum yok o daha bebek ve zaten fazla bile tepki vermişsiniz çocuğa onca kişi, siz çektikçe engelledikce bebeğiniz oyun haline getirip daha çok yapacak oyun olmadığını fark edince ağlayacak onun yerine dikkatini siz dagitmalisiniz bir de en önemlisi bu kadar hirclinligi ekran getirir ekran varsa çıkarmalisiniz hayatinizdan