Brn2018 Gizemtek Ateşi olmadan asla calpol ateş düşürücü vermeyin diye söyler hep doktorumuz...Yarın bir gün ateşi olduğunda tepki vermezmiş vucüt ateş düşürücüye bilginiz olsun önce ağrı neresinde onu bulup çözmeniz daha doğru olur geçmiş olsun...
Siyahbeyazl Sevim07 cok bilmislik yapma senin bildigini her anne biliyo merak etme, ve burda keyifinden veriyorsun diye yorum yapildi ve tepkimi gosterdim, yorum sahibi kendisi yazarsa daha guzel cevap veririm👍
Mary1709 Çocuk ağlayınca aklınıza ilaç vermek mi geliyor, şu an şaşırdım. 🤨 bunlar bebek tabi ki ağlayacaklar. Aşı olunca bile 38.5 a çıkmazsa ateşi ilaç vermeyin diyor doktorlar.
Cansu1234 Gizemtek bişey olmaz ama sürekli verme 1 çay kaşığınıda geçme verirken atak haftasında olabilir ondan ağlıyodur 12. Hafta atağı var
Karam Murat-nuray cnm bnm oglumda 7 gun yapamadi surekli agkiyodu hic oyle agladigini gormedim aglardi bobrek tasi var tasmi dusuruyi sancisimi var cozemedik o agladikca ben agliyodum artik kurban bayramiydi kayinbabamgil de dayanamiyodu olacak gibi deil dr goturduk rontgen ultrasyon istedi gazi var bide tas var dedi ewt dedim.ilac kullaniyoruz gazi icin bi ilac verdi 2 dk gecmeden 7 gunlugun acisini cikardi ondn sonra minigim kendine geldi tasda olunca kendimce tasmi dusuruyo sancisi ondnmi diye fitil zeytinyagi masaj fayda etmemisti o zmn
Murat-nuray Karam cnm geçmiş olsn bende bir aylıktı hösterdm böbreklernde büyüme var dediler ki kızımda da var ztn benden geçio genetik ama az bşy klduğu için müdahake etmezler demişti acaba o da mı ağrı yapıo doğru diosn hiç aklıma gelmemişti ondan olcağı ben yine bi doktora götürym baktıraym bari bklm başka bşy çıkmasn çünkü 2 aya yakındır böyle çekio ağrı yapamıo die bazen de çiş de az yapıo
Karam Murat-nuray sizede gecmis olsn cnm ondanda olabilir bi tekrar goturun 2 ayda bi gidiyoruz dr ultrasyon tahlil yapiyo bendede tas var ben dayanamiyorum sanciya minigim nasil dayansin 38 gunluktu tas dusurdu 4 aylikkn ilaca basladik o aglamasini unutmam gazimiz olmamisti hic taki 8 ayliga kadar saten o oldu dikkat ettim fitil ogluma uyku yapiyo yawrularin dili olsada deseker suram agriyo diye 13 aylik olduk dis donemindeyiz
Ikderce Murat-nuray eczaneden bir enjektör al bebegi biraz ılıktan biraz fazla suyla iyice yıka özellikle karın bölgesini masaj yapa yapa hafif hafif sonra yarım doz zeytin yağı çektir enjektörüm içerisine yani şahadet parmağının en baştaki çizgisine kadar onu bebeğin kıçına fitil gibi sık tek seferde hızlıca fitil atar gibi sık ve ıkı yanları bir kaç saniye sık bekle sonra yine Zeytin yağı bir cezvede hafifçe ısıt önce ısı testi yap bebek yanmasın Allah korusun sonra banyo yaptırdıktan sonra daha giydirmedin güZelce karnına masaj yapargibi göğüs ortasından aşagıya doğru sür zeytin yağını heryerine kıç bölgesine bile ve bekle sonucunda bana dua edeceksiniz ah o gaz sorunu kaka sorunu neler çektim neler bir ben bir Allah bilir kızım 3 aylık şimdi biraz rahatladı gecemiz gündüzümüz yoktu bir dk durmaZdı bu yöntemle sorunu yok ettik şükür zamanla buarada güvenebilirsiniz kendi uydurmam değil kızımın doktoru bana bunları yap demişti ve başarılı olmuştuk bilginize .
Murat-nuray Ikderce çok saolun deniyym bklm inşallah rahatlatır yavrum fitil ver dediler verdm çok şükür yapmş ama bi damla bşy yapmş zeytinyağı gerçekten iyi gelio ama ısıtıp da sürmemiştm bide böyle deniyym bklm allah razı olsn inşallah iyi gelir şırıngayla bende geçen yapaym dedm eşim bşy olur çocuğa bırak dedi biraz da evhamlı kendisi o yokken deniorm çocuğa bazı şeyleri gündüz yapaym bklm 🙏
Murat-nuray Karam doğru diosn keşke diebilseler şuram ağrıo die gerçekten çok zor ağlıo kıpkırmızı yapıo kendini bşy yapamıorm kucakta duran çocuk değil kucak ne yaparsan yap susmuo gerçekten zor yani 😢
Karam Murat-nuray rabbim kolaylik versin bilirim cnm 2.cocugum 3 ay minigimin atesi dusmedi ilk disten dedik ates dusmexi enfeksiyindan 3 hafta bi yattik hastanede 9 aylikkn basladi ates 13 aylik oldu yeni duzeldi artik damarlari kisaldi dedi dr mosmor kollari damari zor bulunuyor sadece enfeksiyon tmm iyi diyo dr cikiuok 3 gun sonra tekrar ates 39 ewde dusurmeye calisiyom olmuyo goturuyrm yatis sasmistik artik en oglumda gozunde it dirsegi cikti bilirmisin ondn sonra iyi oldu sukur dr bi gotur cnm ultrasyon rontgen isteyin ins bisey cikmaz
Sevvalll Gizemtek benimkide 3 aylik en hiç vermedim daha ambalajı açmadım bile aşılarda 37.5 geçmedi zaten gazlı bol bol karnına minik havlu ısıtıp koyuyordum şimdiden agri kesicileri ona yuklemek istemem
Murat-nuray Karam size de çok geçmiş olsn cnm iyi biliorm kedi dirseği diorz biz bende sürekli çıkar biri geçmeden diğer gözümde çıkıo benimde kızda çok çektm 5 yaşına kadar bronşitle çok şükür atlattı ama böbrekler sıkıntılı oğluma da kalça ultrasonunda baktırdm büyüme var demişti ve doğduğu günden beri hiç durmuo sürekli huzursuz bi kere baktrdm bida da korktm hastenelerden heryer hastalık kaynıo ama tekrar görürüp baktıraym bklm inşallah bşy çıkmaz saol cnm
Sevgi1 Murat-nuray eczaneden al bugün hemen gliserin kansuk fitil ya kaka yapamiyo de verir eczane 5 lira bişey ztn cnm
Murat-nuray Sevgi1 verdm fitil cnm saolasn biraz yaptı ama o bile rahatlattlı çocuğu boşuna ilaç vermemiş oldm
Murat-nuray Ikderce zeytinyağını hem içirdm hemde dediğiniz gibi yaptm sonunda yaptı valla yavrumun neşesi yerine geldi kıyamam yaa allah razı olsn saolun hem dediğinz gibi zeytinyağın ne zararı olck ki 🙏
Srnygtkarabnr Gizemtek canım ben cok karsıyım buna kayınvalidemde hep diyor aglıyo bak agrısı sızısı varsa içir alır gecer diye biraz avutmalısın bence ama ben hissediyorum agrısı bar diyorsanda bilemem annesisin çinkü en iyisini sen bilirsin ben 4 aylık oglum 2 aylık asısında ebe dedi diye aldım calpol asıdan sonraları verdim hep atesi cıkınca agrısı olmasın diye o kadar
Ikderce Murat-nuray ahh çok şükür çok sevindim inanın ben 50 günlüktü yapmaya başladım bu yöntemi hergün yaptım taki.geçen haftaya kadar hiç bir zararını görmedim ben bebeğimin cildine de sürüp masaj yapıyorum hiç bir zararı görmedim ayrıca pişigide önlüyor Annanem var 65 yaşında yatalak doktorlar bile yara olan pişik olan kıçının etrafını zeytinyağlayın diyor ne güzel bir nimet hamd olsun çok sevindim inşallah yavaş yavaş çözülür bu probleminiz 🙏
Murat-nuray Ikderce inşallah cnm çok saolasn evet gerçekten çok büyük bi nimet yani hiçbir zararı olmaz ne zararı olsn ki yenilen bişy ztn doğru diosn