srbrs bugün tam 7 aylık olduk 3-4 gündür 4 öğün vermeye başladım yarım çay bardağı kadar kahvaltı-öğlen yoğurt- akşam üzeri sebze ve gece yatırmadan muhallebi veriyorum. biraz kabızlık var şuan . aynı ayda olan anneler siz kaç öğün ve neler veriyorsunuz?
Ikrazumra19 srbrs kabizlik yapan buyuk ihtimalle gece muhallebisi suan icin fazla ogun veriyosunuz bence ana ogunleri anne sutu veya formul mama olmali ara ogunler ek gida olmali doktorumla boyle ilerledik biz
nana91 srbrs kahvalti yaptirmaya calisiyorum diyelim pek yemiyor. Oglen sebze corbasi aksam meyveli yogurt veriyorum. Bizimki yogurdu tek yemiyor. Az mi veriyorum acaba mamayla besleniyo bide 😕
yigitali19 srbrs kabızlığı varsa 2 tane gün kurusunu buharda veya suda haşlayıp püre haline getirin suyu biterse az su ekleyip bebeğe verin kabızlık hemen geçiyor
srbrs Ikrazumra19 anne sütü alıyor zaten çoğunluk öyle ama beslenme tablosuna baktığımda yazıyor o yüzden öyle denedim bakalım birkaç gün vermeyeceğim belki rahatlar kuzum
srbrs ElizErva kahvaltı yazmıştım zaten onun içinde veriyorum hergün yumurta sarısı pekmez avakado ve kendi yaptığım lor peynirini karıştırıp veriyorum
srbrs Ikrazumra19 evet veriyorum onu etkisi oluyor ama öğün olarak sormak istedim fazla mı geliyor acaba diye
Ikrazumra19 srbrs ogun fazla olmasa bile gece muhallebisi rahatsiz edebilir henuz kucuk cunku her gece degilde 2 gecede bir verilebilir mesela birde kendiniz yapiyorsaniz icine armut veya kuru kayisi koyup verebilirsiniz sindirimi daha kolay olur
srbrs ElizErva sütü kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ile kestim sonra topaklanmaya başlıyor iyice yeşil suyu salınca kapatıyorum ocağı. o saldığı yeşil suda peynir altı suyu deniyor onuda çorbalarına yada kahvaltıda kullanabilirsiniz
Sevim07 srbrs bende sabaha kahvslti sonra süt ( formül mama) sonra öğle sebze bide akşama doğru meyve gece de süt.
Yigitkomuz_ srbrs canım çok degilmi daha ben kahvaltı yaptryrm 7 ay lik sadece kahvaltı ve ara öğün muz meyve yada yoğurt öyle seyler
srbrs Yigitkomuz_ sizinde çok az ama 7 aylık bebek gün içinde sebze meyve ve yoğurt tüketmeli artık ben sadece muhallebi konusunda tereddüte düştüm onun için sordum
Yigitkomuz_ srbrs 11 kilo bizimki o yüzden fazla vermiyorum ben anne sütü aliyo mama versem daha çok veririm ek gıda ama bklm arttrcm yavaş yavaş anne sütü ne kadar alsa fayda