mavikuss_ yeniannis 4 sene peynircide çalıştim yapma imkanınız varsa kendiniz yapın lorlarin çoğuna iade peynir yada güzel olsun diye başka şeyler katıyorlar
mineksu Kendim yapıyorum çok basit üstelik.2 litre günlük süte kaynayınca 1 limon sıkıp kestiriyorum.Süzgeçte kaşıkla eziyorum.Baya bol çıkıyor.Peynir altı suyunuda buzluğa atıyorum bazen çorba bazende büskivi ezip veriyorum.Kalsiyum deposu.
5manolya1 mineksu o lor peyniri olmuyormuş süt kesiği oluyormuş. Lor peyniri peynir altı suyundan yapılıyormuş
mineksu 5manolya1 ben loru bu şekilde yapıyorum tariflerde böyle.peynir altı suyu ve loru karıştırarak da krem peynir yapıyorum.Ayrıca peynir altı suyunu buz kalıplarına doldurup buzluğa atıyorum.Kalsiyum deposu.Kalan peyniraltı suyunuda kavanozlara doldurup kızımın çorbalarını yapmak üzere buzluğa atıyorum.
SevimliHayaletCasper mineksu hayır bu lor değil ve faydası yok. Lor gerçek maya ile yapılan ve fermente olduğu için sağlıklı peynirdir. Sizinki sadece süt kesiği fermantasyona uğramadaği için sağlıklı değil
mineksu SevimliHayaletCasper başka bir tarif bulamadım ne yazıkki.Siz paylaşırmısınız lütfen herkes faydalansın
Ceyla_n SevimliHayaletCasper nasıl yapılmalı peki bir tarifiniz var mı paylaşır mısınız? Biz de evde sütü kestirerek yapıyoruz
SevimliHayaletCasper mineksu öncelikle peynir mayasıyla peynir yapıp peynir altı suyu elde edeceksiniz. Peynir altı suyunu kaynattıkça lor peynir çıkacak onu da kevgirle toplayacaksınız Ceyla_n