Kskyy Oğlum 8,5 aylık dışarı çıkacağım acıkırsa diye kavanoza mama hazırlamak istiyorum meyve olarak nasıl yapabilirim basit bir tarif lütfen bilen varsa
bilememolabilir Kskyy elma armut muz kayısı muz harıc hepsini haşlıyorum sonra blendırdan geciriyorum sonra irmikle kıvam verip kavanozluyorum.
eleftwins Kskyy ben önce meyveyi soyuyorum sonra doğrayıp üstünü geçene kadar su koyup ocağa koyuyorum 10 dakika kaynadıktan sonra 2 yemek kaşığı kadar da bebek irmiği koyup 1 dakika daha kaynatıp blenderden geçiyorum sıcakken de kavanozluyorum vereceğim zaman da bazen içine 1 çay kaşığı kadar pekmez katıyorum
ygmrln Kskyy canım ne meyve istersen atıyorsun, ben koyu seviyorum mamayı diye 2 yemek kaşığı irmiş 1,5 su bardağı su koyuyorym içine de 3 meyve atıyorum koca kavanoz mama oluyor. Ama benim ki 14 aylık anca doyuyor. Siz daha az ölçülerde yapabilirsiniz
karen26 Elinizde olan meyveleri suda yada buharda haşlayıp blenderdan geçirin bu şekilde sadece mevye olarak kavanozlayabilirsiniz yada içine pirinç unu veya bebek irmiği koyup biraz pişirip kavanozlayabilirsiniz