busragggg Kızlar bugün 7. Ay muayenesinde doktorumuz demir in bebek gelişiminde özellikle zeka gelişiminde %10 etkilediğini anlattı ve yeşil mercimek kıyma börülce yumurta sarısı vs bol bol yedirin dedi. Yeşil mercimeği nasıl verebilirim?
kbraatlas busragggg ben yayla çorbasını hep pirinç ve yeşil mercimekli yapıyorum hasladim buzluğa koydum her corbasina az az ekliyorum
nebutantana30 busragggg kesinlikle köfte yapın severek yiyorlar benim kızım bayılır. Ben kızartıp bırakmıyorum az bişey kızarttıktan sonra su koyup öyle pişiriyorum yumuşacık oluyor tavsiye ederim.
mihriban0 Ben yemeğini yapıyorum çok az salçayla zaten piştikten sonra kabukları hemen çıkıyor kabuklarından ayırıp eze eze veriyorum
bilememolabilir busragggg yani markadan markaya mercimekten mercimege cok fark ediyor. Elinizde ezin yumusak kıvama geldiyse tamamdır. Ben düdüklü kullanamıyorum korkuyorum o yuzden tencrede yaparım hep ama işte o da sure olarak degisiyor. Toplu haşlayıp buzluğa atarsanız daha pratik olur sizin için.
haydii denizalismom Ben Salca soğan Kavuruyorum.Yesil mercimek iyice yıkadıktan sonra Sıcak suyu birlikte kaynatiyorum bunda havuç ve patates de giriyor. Tuz baharat 3 yaş benimki Sulu yapıyorum ki yutsun diye 😆🤒 sevmesede yemek zorunda Anam ne yapacağımızı şaşırdık. Bizde yiyoruz Kimi sıcak suyla bir taşım ile o suyu döküyor ama ben dokmuyorum
busragggg haydii evet kuru börülceyi de bugün üzerine basa basa söyledi doktorumuz demir değeri için çok güçlü bi besinmiş vermek lazım dediğiniz gibi
mihriban0 Snowglobe oğlum sekiz aylık pütürlü yemeye başlayalı çok oldu ama mercimek küçük taneli olunca çiğnemeden yutmasın diye biraz eziyorum püre şekline gelmiyor tabi
busragggg Snowglobe ya burda birisinin bebeğinin boğazına yapışmıştı mercimek manevrayla kurtardım demişti bide bizimki de şuan pütürlü çok yiyemiyor ezmezsem nasıl yicek :(
kbraatlas Dedektifgadget en rahatı hem uğraşma derdi yok Her defasında hazirca çıkar at çorbaya mis 😀❤️