humanur09 Kızlar bana tarif verebilir misiniz biz genelde lahana sarması yaparız o yüzden üzüm yaprağını pek bilmem içi nasıl hazırlanır🥰
_mom humanur09 lahana dolması için içi nasıl hazırlıyorsam üzüm yaprağı içinde aynı bizim oralarda biber patlıcan kabak lahana üzüm yaprağı hepsini de salçalı yağlı bol.baharatlo isteğe bağlı kıymalı yapılır çokta güzel oluyor
tazecikanne45 humanur09 boool soğan ve bol baharat Salçalı yeşillikli ve pirinçli. Bulgurlu yapıyorlar ben bulgurlu sevmiyorum
Omeraslan humanur09 Zeytinyağlı da biz pirinç, domates, baharat, salça, dereotu, maydanoz ve kurusoğan koyuyoruz Etli sarma da et, bulgur, baharat, salça, domates, kuru soğan
Feyzosumunannesi humanur09 Mersinde biz pirinç soğan sarımsak domates maydanoz bol baharat yağ salça koyar çigden sarariz( yani iç harcını önce pisirmeyiz)
cokbilmismom humanur09 bol zeytinyağında soğanları kavur üzerine salça koy ama çok değil boğmasın. Baharatları ekle karabiber kimyon sumak pul biber nane (taze nane çok daha lezzetli olur) sonra pirinçleri koy birazcıkda öyle kahve daha sonra bol domates rondodan çekip koyuyorum 3 4 tane en az suyunuda ekleyip biraz pişmeye bırakıyorum pilav gibi. Sonra sarıp üzerine de sumak suyu döküp limon dizip pişmeye bırakıyorum efsane oluyor tadı benim sarmamı çok severler 😍
denizalismom humanur09 soğan sarımsak domates maydanoz pirinç yağ salça ve baharatlar kimyon karabiber pul biber reyhan çiğden sarın yaprakları