eda54 Kızlar 2 aylık bebeği olan anneler gün içinde neler yapıyorsunuz çocukla nasıl vakit geçiriyorsunuz rutinleriniz var mı ? Ne gibi aktive yapıyorsunuz
tazecikanne45 eda54 uykusu geliyor uyutuyorum 5 dk sonra uyanıyor emiyor sonra tekrar ağlamaya başliyor uykusuzluktan. Yarım saat uğraşıp tekrar uyutuyorum tekrar uyanıyor emiyor. Bu döngü akşama kadar devam ediyor. Akşama kadar uykusu oluyor ve uyutmaya çalışıyorum
Cansuuecc eda54 sürekli konuşuyorum sohbet ediyoruz bacak kol egzersizleri yapıyoruz günde 20 dk yürüyüşe çıkıyoruz konusucak bişey kalmadı artık bulamıyorum diye renkli kitaplar okuyorum onun da renklerini göreceği şekilde ☺️ bazen kendimi deli gibi hissediyorum minicik bebek ne anlar kitaptan diye ama ben büyük oğluma da Yenidoğan dan itibaren kitap okudum çok faydası oldu erken konuştu ve 5 yaşında olmasına rağmen şuan diksiyonu cok güzel ☺️
artikbiranneyim eda54 genellikle emzirme-altını alma-uyutma şeklinde geçiyor ama uyanıklık anında tummy time, bebek ünv kitaplarını inceliyoruz, konusuyorum onunla, bi de kucağıma alıp gezdiriyorum evin içinde aynaya bakıyoruz filan öyle😅
kubraei2224 Benim bebeğim kolik krizi tutmadığı zamanlarda tummy time yapıyoruz çıngırakla göz takibi yaptırıyorum. Karnı açlıkla tokluk arasındayken sakinleştirici müzik açıp soyup masaj yapıyorum ayaklarına karnına sırtına. Onun dışında bol bol temas. Gece rutini de duş alıp mama içip uyutuyorum. Duşunuda benimle ya da babasıyla aldırıyorum ten tene temas olsun diye. Kucağımızda yıkanıyor. Tabii tüm bunlar krizi yokken oluyor kriz geçirirken asla mümkün değil 🤷♀️
artikbiranneyim tazecikanne45 gazını çıkarıyor musunuz yatırırken? Benim bebeğim de böyleydi şimdi memede uyusa bile gazını cıkarmadan yatırmıyorum. Uykusu açılıyor çıkarınca evet onun için de emzik verip beyaz gürültü açıyorum anlıyor artık uyuması gerektiğini ve uzun uyuyor
tazecikanne45 artikbiranneyim evet her beslenme sonrası gazını çıkarıyorum. Gazı yok ama reflüsü var öksürerek uyanıyor sanırım ağzına geliyor