Esraegemen 10 gün önce doğum yaptım sütüm çok az geliyor bebeğim doymuyor mama vermek zorunda kalıyorum.var mı benimle aynı durumda olan?bana tavsiyesi olan?
Babybeste Esraegemen çok su tüketiyormusun. Emzirmek psikolojik birşey. Gelir mutlaka sütün bol su içmen gerekiyor bebeğin de sık emmesi gerekiyor. Exrta olarak tahin helvası da çok faydalıdır.
iyikianneyim61 Esraegemen benimde ilk bir hafta çok az di sütüm bende akşamları mama veriyordum şuan 34 günlük olduk çok şükür sütüm arttı sana tavsiyem bol su sıcak duş göğüsler masaj uygulayarak yeşil salata kompostolar petibör bisküvi humana stil çay gun de 3 4 lt su içmen lazım ve kesinlikle moralini bozma ben o hatayı yaptım ama boşuna yapmışım çünkü yediklerine dikkat ettikçe sütünde artıyor he birde çorba tüket
Nagolinda Esraegemen sabahları 7 gibi aç karnına 2 hurma 1 ceviz ye. Gün içerisinde 1 bardak rezene çayı iç. Bir öğün ve kahvaltıda bir tutam tahin helvası ye. Bol bol da su iç. 15 gün önce doğum yaptım benim de yoktu. bunlar arttırdı sütümü. Bir de hergün dayana bildiğim kadar sıcak suya tutup masaj yaptım göğüslerime.
Elvin08 Esraegemen duş alırken göğsüne masaj yap.Her emzirmeden önce bi bardak su iç.uykusuz kalma ve vucudunu dünlendirmeye çalış.Süt yapan şeyler tüket.günde bir bardak rezene çayı ve süt çayı var onlardan tüket.yavaş yavaş artar
Aahsen Sütü yediklerimiz yapmıyor bebek getiriyor sık sık emzir mümkün olduğu kadar dönüşümlü ve sütüm yetmiyor pskolojisnden kurtul hergün 1 tl büyüklüğünde de olsa kakasını yapıyosa doyuyodur daha sonraki aylarda çişli bezler 24 saat içerisinde bir paket margarin ağırlığnda olucak ne kadar mama verirsen o kadar cc sütün azalır bol bol emzir doymadığını düşünuyosan artması için sağımda yapabilirsin
Esraegemen Humana still tea ve rezene içiyorum hergün. Helva da tüketmeye çalışıyorum.Bebek emiyor da fakat çok aç olduğunda süt az olduğu için mi bilmiyorum memede çok ağlıyor illa mama vermem gerekiyor.yani bugün 12.gün hiç atletim ıslanmadı sütten.mamaya alışırsa emmeyi bırakmasından da korkuyorum.
Nagolinda Esraegemen makinen varsa bir iki öğün sağmaya çalış. en azından sağdığını verirsin. Stres yapma moralini yüksek tut. Zamanla gelir sütün. Gerirse kucağından hiç indirme. Emdikçe çoğalacak inşallah.
Yusufhamzaninannesi Sütüm artsın diye yemediğim içmediğim birşey kalmadı süt yemekle içmekle artmıyor. süt, sütüm var bebeğimi doyurabilirim dedikçe bol emzirdikçe çoğalıyor stres yapmadan bol bol emzirin çoğalır Allahın izniyle.
SemaS Esraegemen herkese süt yapan şey farklıdır ama burda az önce bir arkadaş yazmış zaten sütü arttıran yediklerin değil emzirmek. Sütüm az çok deme düşünme. Emzir su iç ve her fırsatta uyu. Sen uyudukça ve göğsünü tam boşalttıkça süt gelir. bak burası önemli. Bir göğsü tam boşaltacaksın ki geriye süt dolacak. Sakın on beş dakikada bir değiştir diyenler dinleme. Sen kendin belirleyeceksin meme değişim aralığını. Ayrıca on günde herkesin sütü az olur çünkü bebeğin ihtiyacı kadar süt gelir. Pozitif ol. Mamaya sarılma hemen. Emzir gitsin
Aahsen Beneğin memede ağlama sebebi süt gelmiyo diyede olmayabilir canım o emdikce süt üretilir zaten. Ya uykusu cok vardır ya gazı vardır sakinleştirp tekrar dene göğsünün ucunu sık bazısında tazik problemi oluyo
Esraegemen Çok sağolun tavsiyeleriniz için. Saatlerce emziriyorum ama uykuya geçmiyor yatırınca uyanıyor. En sonunda ağlıyor mama veriyorum uyuyakalıyor yani doyurmuyor emdiği. Çok tazyikli olmasada süt geliyor sıkınca damlıyor mesela ama yetmiyor doyurmuyor😢