cattimom Kızlar benim bebiş 7,5 aylık şu an hala püre şeklinde yemek yiyor çoğunluk çorba sever katı çiğnenebilir menülere ne zaman geçtiniz daha dişi çıkmadı iki haftaya çıkar diye düşünüyorum bu ara çok sancılı geçiyor süreç neler hazırlıyorsunuz bebeklerinize
babyboy_35 cattimom 5 buçuk aylıkken doktorumuz başlamamı söyledi şuanda 6 buçuk aylık ve hep pütürlü vermemi istedi başta öğürdü felan ama şuan yiyebiliyor
dudu0207 cattimom sabahları domates rendesiyle yumurta pişiriyorum menemen gibi. Bazen muz avokada ceviz karıstırıp veriyorum. Karpuz kavun gibi meyveleri eline veriyorum parmak gıda olarak cigniyor yutuyor bazen ögürüyor. Aksamları bebek tarhanası yapıyorum patates havuç haslıyorum catalla ezip yogurtla veriyorum. Artık yavas yavas tuzsuz salcada katacağım. Sebzeli makarnalara baslamak istiyorum ama kararsızım. Gerçekten su dönem yiyebileceği seyler cok kısıtlı bende ne yapacağı hiç bulamıyorum. Ek gıda sayfalarında hep 1 yas üstü bebeklere yönelik seyler var. Benimkide tam 7,5 aylık
buddyx cattimom direk evde pişenlerden tuzsuz ayırıp veriyorum bazen de onlara özel veriyorum karışım şeklimde vermiyorum ikizlerim 8 aylık pütürlü yiyebiliyorlar 6. Ayda tadım başlamıştık düzeltilmiş 5 aylıklardı. Bir bebeğimin altta iki dişi var diğer bebeğimin dişi yok ama doktorumuz damaklar diş gibidir demişti öğürmeyi biliyorlar şükür ki pütürlü vermekten hiç korkmadım pankek mücver hep verdi. Pirinç makarna kelebek makarnayı direk veriyorum bulgur sert geliyor onu çatalla eziyorum
utkummm cattimom 8 ayligiz pisirdigim yemeklerden veriyorum pilav,taze fasulye falan kahvaltida ne verecegimi sasiriyorum biraz hep ayni gibi oluyo
dudu0207 cattimom karpuz kavun verince benimki de öğürüyor ama gayet doğal bir refleks o şekilde ögreniyorlar cignemeyi ama ben cok cesaretli sayılmam bu konuda
defnemoms24 Kuzu kıymalı fasulye yemeği, kabak yemeği, bezelyeli patates, yeşil mercimek yemeği şehriyeli vs vs yapabilirsiniz Ben de durayım şurada da başka fikirler edineyim 😃
buddyx cattimom refleksleri tanıdıklarında kendilerini kurtarma eğilimleri daha yüksek boğazına takıldıkları şeyi önce öksürüyorlar sonra baktı olmuyor öğürüyor en son başa çıkamıyorsa kusup atıyor biraz gözlem gerekiyor nerde ne tepki veriyor