smytpl estağfurullah 🙏
Ben ilk gün kabak verdim buharlı pişirici de pişirdim ve catalla ezip üzerine zeytinyağı damlattim ,bir parça da tabağına parmak şeklinde haşlanmış koydum hem gıdayı keşfetmesi hemde blw ye geçisimiz hemen olsun diye . Bir yandanda ben kaşığıyla verdim . Ertesi gün bunu tekrar edip öğlen öğünune havuç ekleyebilirsiniz aynı yöntemle iyi haslamaya dikkat edin havucu parmak şeklinde verecekseniz sert bir besin. Buna patates tatlı patates ekleyerek diğer günlerde ikili üçlü karıştırıp yine tabağına da bir oarca koyarak devam edin.
Ben salatalikta verdim yıkayıp ikiye kesip eline verdim mesela direk yedi zaten sadece iç kismini yiyor . Burda önemli olan korkmadan bebeği takip etmek. Öğürme olacak bu çok normal ama bize göre çok daha gelişmiş öğürme olguları bu sebeple tıkanır diye korkmayın yumuşak gıda olduğu sürece hiç bir şey olmaz. Meyvelerden muzu seftaliyi mangoyu yani kısaca yumuşak olanları direk eline verebilirsiniz. Kayıyor ellerinden ama ben keten tohumunu çektirip meyveleri ona buladim verdim kayganlığı azaldı hemde güçlü bir bitkisel protein almış oldu meyveler ile beraber. Mesela çorba yaptım ama o bile pütürlüydu sebzeleri doğradım suda hasladim çıkarıp çatalla ezdim içine zeytinyağı döküp verdim . Mesela kereviz kapya biber havuç kabak patates yeşil soğan normal soğan vs vs . 7. Ay sonrası buna ilik suyuda ekledim ckta guzel yedi.
- Ay başladığı gün ben pankek yaptım bebeğime içine muz bazen yaban mersini ekledim bazen lor peyniri gayet güzel yedi. Omlet yaptım peynirli onuda şerit halinde doğradım yedi ,yiyor. Mücver yaptım kabak havuç biraz yulaf unu lor peyniri yumurta ile yine tabağına koydum . Ne olursa olsun müdahale etmedim öğürdü öksurdu ama kendi toparladi saniyeler içinde . Şimdi ara öğün olarak yoğurt muz ceviz keten tohumu karistirip veriyorum . Onun dışında yulaf ile meyveli tarifler yapıyorum . Cevizi mutlaka bir tane günlük veriyorum . Bir baslayin devamı gelecek kendi tariflerinizi olusturacaksiniz bir ay sebze meyve kuruyemiş yumurta yoğurt bunları kullanın sonrasında ufaktan tariflere geçersiniz. Haftaya kıyma vericem mesela ben henüz vermedim