duygu_ars Kızlar bugün öksürükten dolayı doçent bir doktora götürdü eşim. Kızımın bacakları parantez olduğu için mi bilmiyorum w şeklinde oturuyor bazen. Bir oyuncağı almış eline ve o şekilde oturmuş. Doktor da hep mi böyle oturuyor demiş. Konuşma olarak da gecikmesi var göz teması da az demiş. Klasik otizm olabilir psikiyatri önermiş. Şimdi çocuğum çok aşırı hareketli. Göz teması ve iletişimi herkesle çok iyi çok insancıl. Konuşma olarak da geç açıldı ama şuan anne uyuma oynayalım gibi cümleler kuruyor. Kafamı iyice karıştırdı ben de gitmediğim için kafam Allak bullak oldu. Eşim de hiç psikiyatriye götürme taraftarı değil ne yapacağım bilmiyorum
suheyla92 duygu_ars doktorun dikkatini cekmis neden duruyorsunuz ki hala ben olsam asla beklemem götürürüm ne var psikologa gitmekte korkunc bisey mi?
PamukPrensesannesii duygu_ars Götürmenizin bir zararı olmaz. Eğer anlattığıniz gibiyse akıllı bir çocuğa benziyor. Psikiyatrist belki de normal olduğuna karar verir. İlla olumsuz bir teşhis koyacak değil Hem içiniz rahatlar
endoplazmikretikulumiste duygu_ars w oturmanın otizmli ilgisi yok otizm için gözlemler uzmanlar tarafından aileleri ile birlikte çocuk rahat davranmaya başladığı an gözlem yapılmaya başlanır çünkü çocuklarda yetişkinler gibi girdiği ortamlarda uzak durup çekinebilir. Öksürük İçin gidilen bir doktorun da sanki uzmanmış gibi alanı dışı yorum yapması çok ilginç . Ek bilgi w oturan bir arkadaşımın kızı müthiş Zeki doktoru küçükken öyle oturdukça düzeltin uyarın demişti ama çocuk asla vazgeçmedi halen öyle gelişiminde bir sorum yok gayet iyi
duygu_ars suheyla92 ben daha önce konuşmuyor diye götürmüştüm yaşının küçük olduğunu söyleyip göndermişlerdi. Yani korkunç olduğu için değil ben götürme taraftarıyım hatta özel eğitim dese ona da hemen başlatırım sorun eşimin buna inanmıyor oluşu
Adenkom Ben kızımın her kontrolünde şu iyi mi bu iyi mi diye sorardım doktor da ben hepsine dikkat ediyorum kafama takılan durumda sizin yönlendiririm demişti, emin olduğum konuda dahi bi gidin dese rahat edemez giderdim ben ☹️
Prenses21 duygu_ars piskolog kotu bisy degil ben oglumu 10 kere goturdum konusamadigi icin bi faydasini goremedim o ayri bisry ama doktorunuz onerdiyse 1 kerede gtmenizde fayda var
duygu_ars Prenses21 ben de 2 yaşında konuşmuyor diye götürmüştüm hiperaktif bir çocuk denildi konuşma konusunda da kendi çabamla ilerlettim
Prenses21 duygu_ars suan anne baba nerde karni aciktinda anne mama yani butun kelimeleri biliyo cumlsi yok
oglumubeklerken duygu_ars w oturmak ile otizm arasında nasıl bi bağlantı var anlayamadım. Yorumları okudukça da bilmiyorum kafam karıştı. Evet bir doktor bana da çocuğum için şu bölüme gidin dese kesinlikle giderim diye düşünüyorum ama sırf eline bir oyuncak alıp w şeklinde yere oturdu diye otizm olabilir denmesi bana aşırı aşırı saçma geldi. Çünkü eğer öyleyse benim oğlum da otizm yani Allah göstermesin. W şeklinde oturur genellikle. Daha gece hafta düğüne gitmiştik orda oyuncakci gördü ve istedi bi tane araba aldık ve düğün daha başlamamıştı düğün salonunda yere w şeklinde oturdu ve oyuncağına birseyler yaptı bi parçası çıkmıştı onu takmaya çalıştı sanırım çocuğum 33 buçuk aylık. Yani bilmiyorum… garip…
duygu_ars oglumubeklerken kesinlikle yorumunuza katılıyorum. Bana dehb tanısı konulsaydı şaşırmazdım gerçekten hiperaktif. Fakat daha çocuk konuşmadan öyle oturdu diye sürekli böyle mi oturur denmesi garip geldi. Farklı ortam farklı bir kişi. Bizim verdiğimiz tepkileri vermez ki konuşmadığı için ben de götürmüştüm zaten psikiyatriye.