beyzaya Kızlar oğlum 3 yaşına girecek baba dede gibi 7 8 kelime biliyor konuşmuyor bizim gibi olan var mı nasıl konuşturabilirim
defnemiraybebek beyzaya kendi akranları ya da bir yaş büyük çocuklar ile görüştür bol bol o ortamlara girerse çözülür dili ve anne olarak herşeyi anlıyorsun birşeyi istediğin de anlamadım ne istiyorsun tarzında anlamadığını söyle bir noktadan sonra komuşuyor
teachermom07 beyzaya komşum 3 yaşında sadece tek kelimesi olan oğlunu dil terapisine götürdü. Kreş önerdi o da . 1 ay kreşe gittikten sonra normal konuşmaya başladı çocuk. Evde sadece bizi gören çocuğumuzun derdini hemen anladığımız için bazen konuşmaya gerek duymuyorlar. Konuşmak zorunda kalmalarını sağlamamız lazım belki de
Kukuliii beyzaya benim oglum da 3 yasına girecek 3 ay sonra anne, baba, mama, dede, anneanne, gel, abi, abla, aç, al böyle bikaç kelime var ama konusmuyor bende bunu düşünüyorum hep normal mi acaba diye :((
bebegiminbesigicamdan beyzaya teselli olsun genel olarak erkek cocuklari 4 yaştan sonra aciliyo dili biraz gec kaliyolar okul kreş cok etkili oluyor bide o tam soylemeden soylemek istedigi şeyi yapmayin vermeyin tatliş konusmayin onunla
zulis2024 Dil ve konuşma terapisti çok etkiliymis bu gibi durumlarda ve kesinlikle bol konuşmalı oyunlar ve akran birlikteligi
edz2305 beyzaya Bende bu konudan muzdaribim İnşallah sağlıklı olsunlar da umarım konuşurlar 2.5 yaşında şuan aşırı inatçı inadindan yerlere yatıp ağlıyor mesela söyleyene kadar yapmıyorum istediğini gene de inadindan ağlıyor anlatmıyor derdini parka gidince de yaşıtlarıyla falan binadada var komşularımız onlar da pek kendi hallerinde oynamiyorlar parkta da bu aralar soğudu hava normalinde de sağa sola kosusturuyor oynuyor ama bende anlam veremiyorum bir kaç ay sonra olmazsa yaşadığımız şehir de güzel bir terapist var oraya götürmeyi düşünüyorum her duydugu şeyi söylüyor aslında ama inada bindi derdini anlatmıyor bilmiyorum erkek kardeşim de aynıymış terapist e gitmelerine rağmen tabi yillsr önce 5 yaşında falan konuşmuş tabi her çocuk kendine özel gelişim gösterir bende çok kafama takıyorum sağlıklı olsunlar da umarım konuşurlar eğer istanbuldaysaniz size de önerebilirim
seval2542 edz2305 edz2305 oğlum 3 yaşını geçti o kadar sosyal bi insanız ki kuzenleri komşu çocukları hiç işe yaramadı bizde oyun gruplarına dahi götürdüm kendini yerden yere atardı işaret ederek anlaşırdık pedagoga götürdüm anlamamazlıktan gel dedi öyle de denedim yok yerlere atıyordu kendini güvercin yumurtasını sür dediler inanın onu bile yaptım yok konuşmadı yani ne yaptıysam en son HZ . Musa’nın duasını okudum her gece uyuduktan sonra yüzüne 21 defa gündüz bile aklıma geldikçe okudum su istedi istediği suya bile okudum yemek yaptım yemeğine okudum noldu biliyor musun şifa Allahtan 21 gün bile olmadan Anne bana mama verir misin dedi ben şok çünkü tek kelimesi vardı o da fazla değil ya mama derdi ya da anne derdi sadece
Endmzakyol seval2542 ayy benimde kızım 22 aylık çok kelimemiz yok duayı merak ettim okurum kızıma bende
edz2305 seval2542 Ay hadi İnşallah dualar şifa olmuş maşallah 41 kere diyeyim canım nazar değmesin duayı bizlere de yazar mısın