hafsamut Merak ediyorum anneler hem ek gıda hazırlayıp hem bebeğinizle oynayıp hem onun bakımlarını yapıp hem de evde çamaşır bulaşık ütü temizlik kocanın gönlünü eyleme yapabilen var mı? Kendimi geçtim kendime bakım saymıyorum. Bu arada bebeğime yaptığımı eşim yemiyor 😥 o sadece et tavuk yiyor neyse yani bazen bebeğime ek gıda konusunda çok sıkıntı yaşıyorum bi de blw yapıyoruz sonrası toplama işi de oluyor nolur birileri yalnız olmadığımı söylesin kendimi çok eksik hissediyorum özellikle ek gıda konusunda
Mircet hafsamut kızım 4 yaşında olmasına rağmen bu saydıklarınızı yapamıyorum.Biri tam olsa diğeri yarım kalıyor.Aslında yetişmeye çalışmıyorumda.Yeni doğum yaptığımda hu kafaya girmiştim.Herşey eksiksiz düpdüzenli olmalı gibi geliyordu.Iyi bir ev hanımı iyi bir eş iyi bir anne..Peki ben ?? Beni kim iyi edecek 😂 Baktım kimseye madalya vermiyorlar.Yapanda bir yapmayan da.Canım ne isterse onu yapıyorum.O gün süslenmek püslenmek geliyorsa içimden yapıyorum.Her an bakımlı olmak zorunda değilim.Böyle böyle aştım.
askbebegimmbenim hafsamut aynı durumdayiz. 10 buçuk aylık kendimi geçtim yemek bile yapamıyorum. Emekliyor tutunup kalkıyor okadar zorlanıyorum ki düşüyor ağlıyor peşimde tüm gün. Bulaşık makinasini yerlestirsem icine girmeye çalışıyor. Hiç birşey yapamıyorum. Anca o uyuyunca duş alıp kendime gelebiliyorum hiç bukadar zorlayıcı olmamıştı su 1 aydır nefes alamıyorum okadar bunaldım ki
gezegenruhum hafsamut Bende sizin gibi aynı süreçlerden geçtim halen daha da ara ara geçiyorum . Herşeyi yüklenmeyi bırakın eşinizi karşınıza alın bu süreçte size destek olmasını isteyin . Anlamiyorsa anlayana kadar anlatın. Babalar annelere göre farklı düşünceler içinde olabiliyorlar biraz empati kurmalarını sağlamak bile yeterli. Anlamıyorsa bugun kendime vakit ayırmak istiyorum de bırak eşine bir günlüğüne çocuğu çık dışarı yürü,kahve iç , kuaföre git .
hafsamut Mircet yetişmeye çalışmak değil aslında çünkü ev işi genelde iki üç gün bekliyor yani çamaşırlar yıkanır ama katlanmak için üç gün bekler ütü keyfime göre ama o da değil yemek yapmak çok zor bacağıma gelip tutunuyor düşecek diye korkuyorum kucağıma alsam elini atıyor her şeye yoksa kalsın herşey
hafsamut askbebegimmbenim işte benim bebeğimde 9 aylık yürümeye çalışıyor mutfakta sandalyelere tutunuyor insan düşüp bi yeri acıtmasına kıyamıyor o uyuyunca anca yemek yapıyor ve yiyorum başka zaman olmuyor
Mircet hafsamut ben o dönemlerde Bi kaç günlük yemek yapiyordum.Surekli dışarıdan yemek söylemekte olmuyordu.Eşim işten geldiğinde o ilgilenip ben buzluğa dolaba atıyordum biiseyler
Barbekusos hafsamut asla yalnız değilsin. Hatta ben kendi hep bu konuda yalnız hissederim. Sanki herkes herseye yetisiyormus da ben boyleymisim gibi. Yemek temizlik yapsam çocukla duzgun ilgilenemiyorum. Bir bakıyorum kas biyik almayali 1 ay belki daha fazla olmuş. Disari çıktığımda diğer annelere bakıyorum makyajlı saçlar yapılı. Ben at kuyruğu sac kot tişört geziyorum. Bilmiyorum ya. Ben mi beceremiyorum anneliği anlamadım. Bazen çok yorgun hissediyorum beden olarak değil hayata karşı bir yorgunluk. Oğlumu cok seviyorum ama bebeksiz hayatimi cok özlüyorum. Kısaca yalnız değilsin dostum. Ben senden çok daha kötü durumdayım ve oğlum 21 aylik.
Melosing hafsamut ek gıda konusunda özellikle sıkıntıdaysanız blw bırakın derim. Blw yi niye yapıyoruz bi ümit ileride yemek seçmez vs iyi yemek davranışı kazansın diye. Oysaki 4 yaş kızımı ilk günden hep blw yaptım deli gibi yemek seçiyor şimdi tadını bilmediği şeyi hayatta denemez😂 zamanında ben de boşuna blw ile uğraşmışım çünkü etrafı topla bebeği yıka ciddi vakit kaybı da bi yandan. Blw yaptığı halde 3-4 yaşlarında sadece makarnayla beslenen, annesi yedirdiği halde hiç yemek seçmeyen dolu çocuk var. Kolayınıza geldiği gibi yapın bence
hafsamut Melosing yani aslında benim yedirmeme zaten izin vermiyor keşke yedirebilsem ama en fazla çorbayı pipetle içiyor o işime geliyor başka d yok
Melez4453 Bende oğlumu blw ile büyüttüm İki yaşa kadar herşeyi yesede İkiden sonra seçme başladı Artık dört ve çok seçer Kızım 19 aylık Yine blw ( yeri gelince bende yediriyorum gerçi) Valla altı aylık bebekti yumurtayı tükürürdü Halen kendi de atsa ağzına tükürüyor Seçen seçiyorrrrrr
Melez4453 Herşeye yetişemiyorum evet bende sizin gibiyim Olduğu kadar napiyim diyorum Bazı şeylerden eksik bırakıyorum kendimi