Yigit_Yagiz_Moms benim oğlum oturamayınca bir terslik olduğunu fark ettik nöroloji hipotonik dedi ayakta elinden tuttu doktor bacakları vücudunu taşıyamadı oğlumun o günden sonra biz fizik tedaviye başladık çok çok iyi geldi oturma emekleme ayakta durma hep fizikle oldu şu an için çok şükür hiç gerileme olmadı 27 aylık henüz yeni yeni adım atıyor cesareti olsa şimdiye kadar yürürdü diyor fizyoterapist genetik test verdik hem eğitim araştırmada hemde özel bir klinikte wes testi yapıldı sonuçlar temiz geldi ama sağlıklı diyemeyiz 3 yaşındayken tekrar test yaparız dediler inanız bizde bilmiyoruz neyi var kas enzimleri hep normal çıkıyor görünüşü normal tanı almak kadar böyle belirsiz olmakta zormuş önümüzde ki ay tekrar nörolojiye gideceğim genetik testlerle sonuç alamayınca birçok insan kas biyopsisi yaptırmış çocuğuna veya kendine doktora soracağım oğlum için uygun olursa biyopsi yaptırmayı düşünüyorum genel olarak günümüzde kas hastalıklarının bir tedavisi yok maalesef sadece semptomları hafifletmek için uygulanacak ilaç veya fizik tedavi var bunlarda kas kaybını önlemek amacıyla kullanılıyor hastalığı durduracak veya bitirecek ilaç yok inşallah sizde tertemiz sonuçlar alırsınız nöroloji doktorunuz kim ne diyor istanbulda mısınız ?