sencokbiliyon Uzm.Dr. Ali Fuat Serpen 2 yaş altı çocuklarda bu yöntemi uygun görmüyor ben de katılıyorum. Bir tarafı düzeltirken başka yere zarar veriyor. Bu aynı kullandığımız bazı ilaçların bir yeri iyilestirirken organların bazılarında hasar yapması gibi. Şırınga ile tazyik vermek kulağa zarar veriyor diyor.
Başka bir doktor da, bebeğin burnunun içini sürekli tuzlu suyla yıkamanın geçici bir çözüm olduğunu ortamı uygun şekilde nemlendirmek, bebeğe banyo yaptırmak suretiyle havayolunu nemlendirmek, ev nemini %40-50 aralığında tutmaya çalışmak daha çözüme yönelik hareketlerdir, diyor ve ben bunları daha mantıklı buluyorum. Ki benim bulunduğum yerde nem oranı %85.
laura_
Şu bilinmeli ki bazen dış etkenlerden müdahale yararını geçici sunarken kalıcı rahatsızlık birakabiliyor. örneğin sürekli çocuğa gaz için masaj dogal yöntemler harici ek ilaçlar vs kullanmak bağırsak tembelliği yapıyor. Yani ben doğallıktan yanayım, zorunlu ihtiyaç olmadıkça ek bir müdahale yapılmadan ortami müsait hale getirmek bana daha sağlıklı geliyor.