Yalnizbiranne hemen yazayım öncelikle sabırlı ve sakın bir yapınız varsa ev içinde çok kolay oluyor. 2 yaşta emme refleksi azalıyor artık dış dünyayı keşfetme yorulma arttığı için kolayca yorulunca hemen bayılıyorlar 🤣 benim meme bırakma sürecim şöyle kademeli bir şekilde azalttık adem güneşin bir videosu var ondan feyz alarak. Günde 4 se mesela bir hafta 4 kez sabah için, diğer hafta sabah 3 kez diğer hafta 2 kez yani sadece gündüz uykusu ve akşam uykusuna geçerken. Bu sürede rutinlere bağlı kalın özellikle bu ayda diş fırçalama, alt değişme, pijama giyme kitap okuma emme gibi her şeyi sırayla yapın. Diğer hafta öğlen uykusunu kesmekle başlayacaksınız aynı rutinler fakat kucakta sallayarak sarılarak gün içinde şu ihtiyacını karşılamaya çalışın. Kitap şunu okuyun bence Uykusu gelmeyen kaplumbağa ve eğer süt alerjisi yoksa hediye bardak alın ona Aa süt perisi sana süt getirmiş o bardakla kitabın içinde yazıyor zaten, artık memeler yoruldu uyuyacak senin yanında sana sarılacak dokunabilirsin onu sevebilirsin ama emmiyoruz yoruldular uykuları geldi. Sürekli ten temas yapın sevin yavrunuzu, gibi kitabı alırsanız içine yazın bak artık meme emmiyoruz kendi yatağımızda uyuyoruz dişlerin çıktı ne kadar güzel artık sen de büyüyorsun bu çok eğlenceli bardaktan bir yudum süt alalım gibi eğlenceli bir şekilde sütü içirin. Gündüz ve akşam uykuya yatmadan böyle uyuyacak. Akşam 1 buçuk saat sonra regulasyon oluyor. Uyanıyor yine meme vermeden sarılıp pış pış ninni uykuya döndürün ıh mıh derse hemen meme vermeyin popo arkaya döndürürken ıhlamalar çok normal🤣 biz hemen meme zannediyoruz ama değil sulukla gece şu içi rebilirsiniz hemen uyuyacaktır. Eğer sizde zorlanıyorsa babanın uyutması için yardım alın. Kolay uykuya nasıl geçer siz bebeğinizi biliyorsunuz, müzikle dans eden ışıklarla kitapla, en uygun olan loş bir ışıkla ve dinlendirici masaj banyo da çok etkili olur rutine ekleyebilirsiniz üşütmeden. Sürece alışınca banyoyu çıkarabilirsiniz. Soru sorabilirsiniz akşıma geleni yazdım umarım faydalı olur hiç korkmayın akşamlar beni ıstemıyo babam kitap okusun diye bol bol vaktim oluyor merak etmeyin sonsuz sevgi sonra sonsuz zaman o aradaki güven oluşunca çocuklar rahat oluyor artık annem her koşulda seviyor yanımda korkmuyorum merak etmiyorum babam beni uyuyabilir gibi düşünüyorlar artık 3 yaşında ve zaman çok çabuk geçiyor merak etmeyin sevgiyle sonlandırın emme kolay geçince wcde kolay merak etmeyin sadece sevgi ve iletişim doğru sınır koymak.