Derineda Hangi aşilari yaptirdiniz kizlar 2 aylık kızım.var rota virüsü ve menenjit aşısı yaptircam siz başka ne yaptırdınız özel aşı olarak
Mbrcm Derineda bildiğim kadarıyla başka özel asinyok. Biz de hafta içerisinde rota ve menenjit ilk dozlarini yaptıracağız . Doktorumuz rotarix ve bexero önerdi onları yaptıracağız
zhdeksm Derineda menenjit aşısı da mı özel. sağlık ocagında onu yapmıyolarmı bize sadece rota virüs söylendi menenjiti bilmiyodum
zhdeksm Mbrcm peki kaçıncı ayda yaptırmak gerekşyo acaba benim oğlum 5 aylık geç kaldık mı acaba. saglık ocağındakiler de iyi hoş Allah aratmasında cok eksik bilgi veriyolar herseyi kendim arastırıp ögreniyorum
Mbrcm Derineda 3 aylık olduk 6 ayı doldurmadan ilk dozlarinin yapılması gerekiyor demişti menenjit için aile hekimi. Rotanın en geç 4. Ay doldurduktan sonraya yapılması lazımmış
Acemiannecik zhdeksm 3-5 5-7 7-9 yapılıyor. Doktorumuz rotayi 2. Ayda menenjitin iki dozunuda 3. Ayda vurdurttu bize
Mbrcm zhdeksm geç kalmadaniz ilk altı ay içerisinde yapılması laizm demişti cokf arkli markaları ve dzlari varmış isteyenler bir yaşında tek doz yaptirabikirmis ama koruyuculuğu az olurmuş ne kadar erken başlanırsa o kadar iyii dedi
Pinar31 Özel aşılar için özel hastaye eye mi gitmemiz gerekiyor bunu merak ediyorum devlet hastanesi sağlık ocağı yapar diyor sağlık ocağı özel hastane diyor nasıl bir olay anlamadım
Pinar31 Ben biraz tartıştım illa özel hastaneye mi gitmemiz lazım diye o zMan yardımcı olurum dedi imkanı olmayıp ama çocukları için ellerinden gelini yapan aileler
Acemiannecik Derineda menenjiti saglik ocagi vurmuyo diye biliyorum çünkü damarin yada deri altına uygulanan bir ası değil kasa enjekte ediyolarms sanırım