Dmtt06 Kızlar ben öğretmenim atandığım okulda sadece iki tam gün dersim var kızım 19 aylık çok aktif çok sosyal bir bebek evde çok sıkılıyor Bayburt’ta yaşıyoruz bakıcılar eve gelmiyor kendi evlerinde bakmak istiyorlar tutucu oldukları için ben de güvenip bırakamıyorum neler duyuyoruz Allah korusun ya babaanne gelip bakacak ya kreşe vereceğiz iki gün aslında kreş mantıklı geliyor gider yaşıtlarıyla oynar eğitim alır can sıkıntısı geçer ama mesela altını nasıl değiştirecekler değişen kişi elini yıkayacak mı ya da başka çocuklarla aynı anda mı değiştirecek bu niyeyse çok aklımı karıştırıyor çok hasta olur mu yemeğini yer mi hem denemek istiyorum hem aklım çok karışık sizin kreş tecrübeleriniz nasıldı?
Dmt-01 Dmtt06 bizde benzer sebeplerden dolayı kreş tercih ettik hiç pişman olmadık.tam 2 yaşındaydı kreşe başladığında.Altını temizleyen görevli farklıydı zaten yardımcı öğretmen yapıyodu o işi.Kız erkek ayrı olduğunu düşünüyorum.Kızım kendini ifade edebilen ve kreşte yaşadıklarını anlatan biri ve başkalarıyla bilrikte alt değiştirme olsa söylerdi diye düşünüyorum.Şuanda tuvalete gidiyor ve kızlarla erkekleri aynı anda bile götürmüyolar tuvalete.Dkkat ediyolar mahremiyete yani.Tabiki kreşten kreşe fark eder.Bide yemek konusunda sürekli sizi bilgilendirirler kendisi yemediğinde öğretmeni yedirir o konuda merak etmeyin.Benim kızıma çorba tarzı yemekleri öğretmeni yediriyomuş kızımda evde de benim yedirmemi isteyince ben konuştum mesela kendisi yesin alışmasın diye ozamandan beri kendisi yiyor maşallah.
2ogullu1anne 19 ay kreş için küçük diye düşünüyorum. En güzeli eger güveniyorsanız,anlaşıp,seviyorsanız babaannesi baksın.
Dmtt06 Dmt-01 işte kızım hiç konuşamıyor kreş düşünmemin sebeplerinden biri de bu belki konuşur yakın zamanda inşallah bizim için de iyi olur memnun kalırız çok teşekkür ederim 🙏
Dmt-01 Dmtt06 rica ederim.Yani kendi yaşıtlarıyla birarada olunca her açıdan gelişme göstereektir merak etmeyin.İnşallah iyi bi kreş bulursunuz.
Dilaylaa İyi bir kreş varsa iki günden birşey olmaz bu konular hakkında kreş ile görüşmeniz lazım heryerde farklı
Dmtt06 Dilaylaa konuştum ama tabi içim rahat etmiyor ama iyi olur diye düşünüyorum deneyeceğim en azından