Adatvs öncelikle bebeğinizin neyi sevip sevmediğini tespit etmeniz gerek ve ona göre düzenleme yapmalısınız. Örneğin baharat sevmiyordur koymayın. Çok zeytinyağı koyuyosunuzdur azaltın, beğenmediği lezzetler varsa çorbalarına katmayın, bazı şeyleri yoğurt ile yedirmeye çalışın, kahvaltıda tek tek yemeyi seviyordur belki karışım sevmiyordur veya tam tersi karışık seviyordur her şeyi birbirine bulamaç yapın, sevdiği şeyi katıp yedirebilmeye çalışın onun tadını alsın mesela.. çok ince ayrıntı düşünüp biraz kafa yormak lazım :/ mesela çoğu anne baharat katıyor yemeklere nane örneğin. Benim kızım naneli çorba sevmedi mesela. Tarçınlı meyve püresi sevmedi. Gaz yapacak gıdalara biraz kimyon koyuyorum, lezzet versin diye sarımsak katıyorum bu kadar. Meyve pürelerini de sade yapıyorum ekstra bi şey koymuyorum, ha bi de asla zorla vermeyin. Zorla verirseniz maalesef durum daha kötüye gider. Tadımlardan sonra 7. Ayda kızım çoğu şeyi yememeye istememeye başladı. Hasta olmuştu ona veriyorum. Hiçbir şeye ağzını açmadı 1 ay falan özellikle yoğurt ve meyveyi asla yemiyordu🥲 zorlamadım. Kendi haline bıraktım. Emzirmeye devam ettim sadece bi kaç çorba ve sabahları yumurta, yulaf yedirdim. Kaşıkla değil parmağımla yedirdim çoğu zaman bu da tavsiyemdir. Amaaa en önemlisi zorlamamak gerçekten. Hiç zorlamadım kendi haline bıraktım şimdi yemediği şey yok 1 ay sonra düzelmişti kendiliğinden.