saslan Merhaba 9 aylık bebeğim. Silikon parmağa takılan diş fırçasıyla su ile fırçalama yapıyoruz ama artık 4 dişi oldu ve yemekleri de çeşitlendiği için diş macunu kullanımına geçmeyi düşünüyorum. Ancak temiz içerikli olmasını tercih ederim. Var mı kullanıp memnun olduğunuz macunlar?
Umay22 saslan jack and jill macunu kullanıyoruz bittikçe alıyorum yenebilir ve aromalı o yüzden seviyor bebekler
Dentist8 saslan merhaba ben diş hekimiyim tooth mousse öneririm peynirin içindeki bir proteinden üretiliyor ve başlangıç çürüklerini geri çevirebiliyor içerisinde flor yok 🙏🏻
Themom_ saslan 3 yasına kadar diş macunu önerilmiyor. Doktorumuz ve kendi dişçimde sakın kullanma ne kadar temiz içerik yazsada asla temiz değil bebek macunları dedi. Sadece su ile fırçalıyorum
Nacafa Dentist8 merhaba geçen gün diş hekimi 2,5 yaş diş çürüğü çarpıklık vb sorunları olmayan oğluma diş macunu kullanmanıza gerek yok ıslak tülbentle silsen yeterli olur dedi açıkçası söylediklqrı içime pek sinmedi. Sizin düşünceniz nedir?
Gul-42 Dentist8 hocam ben ecowell almıstım ön üst dişlerınde leke var demır ılacı süt ve bal dan olabılır dedı hem doktorumuz hemde dıs hekımımız ama gecmedı lekeler ılk okula kadar ıdare eder mı acaba 3 yasında
Dentist8 Nacafa 2,5 yaşında sadece tülbentle silmek yeterli olmayacaktır artık tüm süt dişleri sürmüştür mutlaka fırçalanması gerekir, macun kullanmayabilirsiniz ama mıtlaka fırça kullanılmalı en önemlisi mekanik temizleme yani fırça kullanılmalıdır
Dentist8 Themom_ lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım ilk diş çıktığından itibaren diş macunu kullanımı başlanabilir. 1000 ppm florlu olan macunlar dahi sürüntü şeklinde kullanılabilir. Opsiyonel olarak ben florsuz tercih ediyorum çünkü çalkalama tükürme alışkanlıkları henüz gelişmediği için yutmasını istemiyorum
Dentist8 Gul-42 nasıl bir leke, ne renk düşlerin tamamında mı kaç dişte, rengi ne, uyurken biberon kullanımı var mı
Dentist8 uzumyerkenboguluyodum evet doğru, fiyatı çok gibi görünebilir ama sürüntü şeklinde yani bir mercimek kadar süreceğiniz için bir yıl kadar gidecektir bu yüzden fiyatın pahalı durduğunu düşünmeyin
Talyaninannesi Ben 1,5 yaşından beri chicco kullanıyorum acaba doğrumu bilmiyorum üzerinde de 1-5 yaş yazıyor..
hasibekar saslan bizde 8 aylıktan başladık Eyüp Sabri Tuncer Doğal Karadut Özlü 60 ml Çocuk Diş Macunu kullanıyorum