Aslnakn Merhabalar oğlum 1 yaşında ama konuşmuyor yani bazen baba diyor ama bilinçli dediğini düşünmüyorum öylesine diyor yani sevdiği bişey yerken bazen ham diyor bazen ver diyor anlamını bilmeden ama nadiren. genelde aaa diye bağırıyor ve sürekli heyecanlı heyecanlı hııı diye mırıldanıyor. bazen kendi kendine bişeyler demeye çalışıyor ama anlaşılır şeyler değil bilemedim acaba bi sorun mu var yoksa ben mi evham yapıyorum
rodsmama Aslnakn Normal degil mi ya benim de 1 yasinda oglum var. Anlattiginiz gibi ayni. Bence daha kucukler ve normal
Azra00 Aslnakn normal bence ben çok konuşuyorum bebeğimle, dede, baba anne, anneanne, hadi, atda, alalalh, gel, al, hayr bu kelimeler çıkıyor ağzından maama, namnam, meme de diyor sürekli Bi suyu öğretemedim susadiginda ifade etmiyor kendini
MinikPandam_ Aslnakn 18. ayda 10 15 kelimesi olması gerekir. Yani bilinçli bir şekilde kelimeleri söyleyecek ya da hayvan taklidi vs yapacak onlar da kelime sayılıyor. biraz daha zaman tanıyın bebeğinize
Alfa_Mom Aslnakn 1 yaşın da 3 kelime olması normal diyor doktorlar Mama,dede,baba gübi kolay kelimler kabul ediliyormuş
Aslnakn rodsmama banada bazen normal geliyor ama yine de düşünmüyor değilim bilemedim haftaya 1 yaş kontrolü var doktora soracağım yine de fikir alayım dedim 🤷🏻♀️
Pinar_kb Aslnakn evhamın kralını yaptım. Dil terapisti, nörolog, çocuk gelişimci gezdim durdum. Şimdi susturamıyorum 😂 çocuğa işkence etmişim boş yere
baharma Benim kızım da aynı şekilde. Bir yaş kontrolünde sordum doktora. Çok normal dedi. Aranızdan birisi gel konuşmuştur sıkıntı yok dedi. Dert etmeyin yani🌸 Benim çocuğum bir yaşında bülbül gibi şakıyor sadece su diyemiyor diye dertlenen var. Bacım Allah akıl fikir versin. Kadın konuşamıyor hiç kelime yok yazmış, sen su diyemiyor yaaa, demişsin. Valla bazılarını anlamak zor.
Aslnakn baharma 😂😂yeni gördüm yazdığınızı doğru vallahi herkesin derdi kendine işte ya yavaş yavaş konuşacak inşallah 💖
peri001 Oğlum 11 ay 6 günlük anne baba dede mama meme gel kalk (kak) dıgıdık diyor daha çok erken annesi bi bakmışsın beklemediğin anda çıkıvermiş ağzından kendileri için en uygun zamanı bekliyorlar merak etmeyin