ssena93 hpvnin kansere dönüşmesi seneler alan bir süreç yani endişelenmeyin. Benimde eşimde çıktı siğil bende yoktu. Üroloğa gitti sürüntü verdi, üç tür hpv varmış vücudunda, cildiyede siğillerini yaktırdı. O ara ben de kadın doğumda smear verdim ama hpv için sürüntü vermedim. Bunlar olurken hamile kaldım iki doz aşımı yaptırmıştım ama üçüncü doz gebeliğe geldiği için onu yaptıramadım ne yazık ki yetişkinlerde üç doz tavsiye ediliyor. Neyse eşimdeki siğiller geçti hamilelikte bende bir tane siğile benzer bir şey çıktı. Kadın doğum doktorum bu hpv değil rahat ol dedi ama ben yine de cildiyeye gidip yaktırmayı düşünüyorum çünkü ağrı yapıyor arada. Smear verdim gebelikten sonra temiz çıktı ama bu hastalık yıllar sonra tekrardan çıkabilen ya da kendi kendine yok olabilen bir hastalık. Yapabileceğiniz en güzel şey aşılarınızı olup, düzenli smear verip, bağışıklığınızı güçlü tutmak. Aşı olacak maddi gücünüz yoksa bile yaşam tarzındaki değişiklik ve takviyelerle bağışıklığınızı güçlü tutarak üstesinden gelebilirsiniz. Bir de yılda bir kere smear mutlaka verin. Çünkü erken fark edilirse kazıma işlemi ve uygun tedavi ile halledilecek bir şey.