zuhalsebu
Şöyleki herkesin sütünün tam kapasite üretime ulaşması değişebiliyor örneğin bebeğinizi kaçıncı haftada doğurduğunuz bile etkili.
Ben 38. Haftada doğum yaptım iki hafta sürekli kuru dut kuru kayısı hoşafı tükettim hem sezeryan gaz ve bağırsak hareketleri için benim için faydalı olmuştu yaz gebeliği yaşadığım için çok su tüketiyordum gıdadan fazla su içiyordum.
Göğsüme süt 5. Gün indi yani göğüslerimde sertlik sıcaklık ve doluluk vardı taş gibi olduğu kavram burda oldu. Bebeğin midesi daha çok küçüktü ve tükettiğinden fazla sütüm olduğundan her emme sonrası sağıyordum 10-20-30 çıkıyordu bu sütüm olsun diye yaptığım bilinçli bir hamle değildi göğsümdeki sızıyı azaltmak istiyordum (sonradan bu yaptığımın sütü daha da arttırdığını öğrendim😅) ilk 30 gün en fazla 3 saat boşluklarla sağdım ve genelde emzirdikten 15 dk sonra daha sonra göğüs doygunluğuma göre 4 saat 5 saat gibi yaptım en verimli sütü uyuyup uyandığımda alıyordum 240 cc gibi şimdi bebeğim 3.5 aylık göğüslerimde o doygunluk yok ama bebeğimi emzirirken diğer göğsümden hala süt akıyor artık günde 1 kez sağıyorum çünkü bebeğim artık göğsümü boşaltabiliyor
İlk ay yaptığım sağımlarda 6 sağım yaptıysam günde 3 ünü biberonla verdim uykusunda v.s çünkü sarılığı oluyordu ve emmesi yeterince kuvvetli değildi