aysenyr pmyo mu pomem mi istiyorsunuz?Pmyo iki yıllık pomem 6 aylık bi eğitimi kapsıyor.pmyo için tyt den 250 puan almak gerekiyor.Pomem için enaz önlisans mezunu olmak gerekiyor kpss den 65 puan almak gerekiyor ama dönem dönem puanda değişiklik olabilir.öncelikle parkura çok iyi hazırlanmanız gererkiyor.Parkuru nekadar kısa sürede tamamlarsanız avantajınız okadar iyi olur.hani bir ay çalışsam parkura yeter demeyin yetmez.Spor geçmişiniz yoksa özellikle.Pomem için parkurdan sonra bide sözlü mülakat var.Orda konuşma şekliniz kendinizi ifade etme şekliniz önemli.Kartlardan soru çekiyorsunuz önce o soruyu cvplıyorsunuz sonrası şansa kalmış.Torpil var mı vardır sözlü mülakatta muhakkak.Benim eşim Polis herhangi bi torpili yoktu.İki görümcemde polis biri pmyo mezunu biri pomem mezunu torpilsiz kendi emekleriyle kazandılar.Eşimde görümcemde parkura uzun süre hazrlandılar.Hatta eşimle ben birlikte her parkur dersine gitmiştim(Ozaman sevgiliydik).Birlikte koşu yapardık bende onunl hazırlanmıştım yani.Uzun bi süreç ama gerçekten istiyorsanız başarırsınız.