Bebeğim 27 haftalık doğdu, 2 ay küvezde kaldı ilk başlarda devamlı hortumla beslendi sürekli süt sağıp götürdüm. Sonra taburcu olmasına yakın yanında kaldım 1 hafta bu süreçte emzirmeye çalıştım ama daha çok küçük anca tutar falan dediler sürekli biberonla beslendi arada memeyi tutuyor iki çekiyor bırakıyordu. 3 saatte bi 40 cc olarak besleniyodu eve çıkınca da bu şekilde devam et sen arttır dediler. Bir de Aptamil anne sütü zenginleştirici prematüre bebekler için eoprotin diye bir şey bunu kullan bebeğinin kilo alımı ve kemikleri için çok önemli dedi. Şimdi benim sorum şu hep önce memeyi teklif ediyorum ama bazen o kadar acıkıyor ki galiba deliriyor sürekli aranıyor ama bi türlü tutmuyor, tutsa da istemiyor daha sonra. Ben de korkuyorum aman kilo vermesin diye 800 gramla doğduk, 1870 ile taburcu olduk, şuan 2 kiloyuz. Bugün inat ettim zorladım neredeyse yarım saat belki 40 dk emdi duraksayarak. Yani ben doyup doymadığını nasıl anlıcam? Sonra yine ağladı mesela durmadi, demek ki doymamış. Sütüm mü az acaba? Yani öyle foşur foşur yok zaten ama 70 80 ml falan geliyor sağınca. Bazen 40 50. Etrafımdakiler diyor ki sen memeyi ver o alıştırma o alışmış biberona diyolar. Ben de emzirmek istiyorum zaten ama doymazsa kilo verirse diye korkuyorum. Üstelik emzirirsem Aptamil’in eoprotini nasıl kullancam mesela. Üstelik damlaları var D vitamini ve gaz damlası bunları da nasıl kullanırım mesela? Bilmiyorum tecrübeleri birilerinden fikir istiyorum, lütfen 🙏🏻