Evalina26 Kızlar odayi temizlerken vir bakdim kızım önümde termometreyi yere fırlatdı nasıl uzanıp aldığına hala şaşkınım.Neyse çok kötüyüm şu an ve tedirginim korkuyorum lutfen sona kadar okuyup bir yardkm edin.Sadece uç kısmı koptu ve civa damla şeklinde yerdeydi zaten kızımı hemen kenara çektim valla o telaşla internete falan bakmadan hemen ıslak sabunlu peçeteyle civani tam topladım küçük dağılanlarıda topladım daha donra ışığı kapatıp telefon flash yarımıyla aradım birsey bulamadım sanırım hepsini temizledim ve temizledikten sonra karton kutuda hemen dışarı çöpe atdım.Ne yapacağımı bilemedim evde hava temizleme aparatimiz var kapiti kapatip cihazi taktım odanin havasını temizlemek için.Halıda düşmüdi yani halıyda değildi civa yerdeki yüzey tahtanın üzerindeydi.Çok kötüyüm 😭😭😭 Bu işlemleri çıplak elle yapdım.Şimdi internete bakdım da çok kötü şeyler yazılmış solunum zehirlenmesi felan bebek ve kendim için çok tedirgin oldum ne yapmam gerek başına gelen varmı eşime daha söylemedimm internetdekj yazilardan sonra çok telaşlandım amma bir sizlerede sorayim illaki başına gelen vardır ona göre bende birşey anlayip oyle haver vereyim dedim korkuyorum çokk lütfen bana ne yapmam gerektiğini bilen söylesinn….
lohusaserbeti Evalina26 biliyorsunuz eskiden herkesin evinde ateşölçerler bile bu şekildeydi ve defalarca kırıldı temizlendi. Olabildiğince el sürmemek gerekse de korkacağınız kadar büyük bir durum değil merak etmeyin. İçiniz rahat değilse evinizi havalandırın bence yeterli
Lilysa Evalina26 çocukken nereden bulmuşsa avucumda oynadigimi hatırlıyorum 30 yaşıma geldim şükür bir şey olmadı 😁
cikolataliekmek Evalina26 birşey olsvagini sanmıyorum ama siz yinede isterseniz alo zehir hattıni bir arayıp danışın
Marianne Evalina26 önemli olan yerde emeklemesin eline ağzına götürmesin. Küçük parçaları da bulmak zor oluyor. Bir kontrol edebilirsiniz içiniz rahat etsin diye. Ortam sıcaklığı arttığında anca buharlaşır. Silip süpürdüyseniz sorun yok, sadece suyu kanalizasyona dökmeyin. Bu kadar.
Evalina26 lohusaserbeti gerçektenmi hay Allah razı olsu o kadar korkuyorumki elim ayağım titriyir cihazi taktım havalandın odaa temizlesin havasını daha sonra pencereleri açıp temizleyeceğim çok korkuyorum korkudan resmen karnıma ağrılar girdii bebeğim içinde çok tedirgin oldum 1 yas 3 aylik kizim nasil uzandi nasil ordan aldı hala aklım almıyore
Evalina26 lohusaserbeti yani gözle görülür bir civa kalmadı yerde çok minik parçaları bile temizledim ama yanj boyle gozle gorulmeyecek nokta kadar toz parcasi seklindede kaliyormu bu civa zehirlermi acaba bizi
lohusaserbeti Evalina26 valla ben çok iyi hatırlıyorum ilkokulda sınıfta kırılmıştı çocukların hepsi elden ele gezdirmişti sonra öğretmen görüp ellerini yıkattırdı 😅😅 eskiden büyüklerimiz zaten çoğu cahildi kim bilir ne kadar temas edilmiştir. Mutlaka zararı vardır ama birden bire bir şey ortaya çıkmıyor merak etmeyin
Evalina26 lohusaserbeti off Allah razı olsun internete girince öyle kötü şeyler yazmislarkii ne yapacağimi hiç bilmedimm ilk müdahele felan ne gerekse yapayim dedim amma artık o telaşla nasıl ıslak sabunlu sleepy peçeteyle topladım hepsini amma umarim biryerlere kalmamisdie
Evalina26 Lilysa gerçektenmi şimdi ben sevinsemmi üzülsemmi bilemedim🤦😭😂ağıayip gülesimgeldi kendim o kadar koekutumki mideme agrilae girdi şuan bebegim içinde cok tedirginim bilmem itfayeyi arayin,, odays 3 gün girmeyin felan yazkislar kiyafetleri atın
Lilysa Evalina26 yutmadigina eminseniz tedirgin olmayın bir şey olmaz. Ama yutma gibi bir durum söz konusuysa hiç beklemeyin.
Evalina26 cikolataliekmek ayyy ben ortaligi ayaga kaldirirsam eşimde çok pinpirijli ve cok korkar boyle seylerden ya kiyamet kopar cok korkuyorum amma soylememde gerek sanki😭😭önceden sizlerden fikir alıp oyle birsey yapmak istedim ben amma herkes civayla oynardik felan diyor yaa şoktayim
cikolataliekmek Evalina26 doğru söylüyorlar küçükken hepimiz oynadık 😊 siz eşinize yine de söyleyin bence ama içiniz rahat etmezse de bir arar zehir hattıni bilgi alırsınız
Evalina26 Marianne yok odadan çıkaramadım birsey yaptigimi anladigi ixin kenarda tanimd abekledi amma o civa dokulen yere yaklasdirmadim temixledim daha sonra birtane bant alip yere yapisdirarak kalan toz halinde birseyler varsada alsin dedim suan hava temizleme cihazi calisiyor odada ve kalerufeli soğuğa aldım camda açık havayı serin tutmaya çalışıyorumm😭😭çorapıarını ve eşofmanini çıkardım uzerinden kendiminkinide cikardım hemen temizledikten sonra
Evalina26 Lilysa yok yutmadi zaten elinden yere düşer düşmez bebegimi kenara aldım yerdeki hicbirseye dokunmadi
gurbetcimami Evalina26 korkma canım canım zaten yapılabilecek her şeyi yapmışsın biz çocukken kırılan termometrelerdeki civayla oyun oynuyorduk hep tutmaya çalışırdık o da kaçardı 😂 allahtan bir şey olmamış
Evalina26 gurbetcimami evet yaaa simdi okuyorumdaa şoktayim şuan korkundan elim ayagim titriyor benim🤦
aalpi Evalina26 korkmayin kucukken bilmiyorduk elimizle oynuyorduk sekilden şekle sokuyorduk birsey olmadi şükür