momandad_16 38 aylık çocuklarınızı nasıl uyutuyorsunuz günde kaç saat uyur öğlenleri uyuyor mu ben bu aralar uyutmakta çok zorlanıyorum öğlenleri uyuyordu ama artık uyutmamayı düşünüyorum sizinkiler akşamları kaçta uyuyor öğlenleri uyuyor mu
Ucansupurge momandad_16 36 aylık 2 yaşından beri öğlenleri uyumaz. Çok yorumladığı sürece tabi ki. Sabah 7de kalkar akşam 7-8 arası uyur. Öğle uykusu yaparsa eğer sabah 7 de uyanır öğlen 1-3 arası uyur akşam 10-11 arası akşam uykusuna geçer. Genelde bunu tercih etmiyorum
alparslan5234 momandad_16 Ben öğlen uyutuyorum çünkü öğlen uyumayınca akşam 5 gibi uyuyor ozaman da geç yatıyor bende öğlen 1 saat uyutuyorum
sedaozan momandad_16 3 yaşında oğlum benimde. Aslında öğle uykusu uyumak istemiyor bende her gün uyutmuyorum. Mesela yazın genelde akşamları dışarıda olduğumuz için uyutuyordum mecburen. Şimdide günümüzün temposuna göre ayarlıyorum eğer akşam dışarıda olacaksak ya da bir planımız varsa gün içinde uyuyor yoksa uyumuyor
momandad_16 Ucansupurge öğlenleri uyumak istemiyor ama zor dayanıyor normalde akşam 10 da uyuturum öğlen uykusu uyursa ama artık uyutmamayı düşünüyorum çünkü işkenceye dönüşüyor öğlen uykusu akşamda uyutmakta zorlanıyorum o yüzden alparslan5234
Ucansupurge momandad_16 Bizde de durum bu şekilde gündüz uyumazsa 5gibi mizildamaya başlıyor hemen gel dışarı çıkalım yada gel çizgi film izleyelim diyorum bir şekilde oyalaniyor yemek yiyip duş aldırıp yatırıyorum kitap okuyorum kitabın yarısına gelmeden uyumuş oluyor
momandad_16 Ucansupurge kitap okuyarak uyutmaya nasıl alıştırdınız xa bende öyle uyusun istiyorum hala ninni söyleyerek uyutuyorum
Ucansupurge momandad_16 Bende ninni ile uyutuyordum aslında bu birden gelişti. Belirli bir uyku rutinimiz var yemek-banyo-dis fırçalama -pijama giyme şeklinde bir gün kendisi bana kitap okurmusun dedi aslında uykudan kaçmaya çalışıyordu ama kitap okumam hoşuna gitti ve uykuya daldı. Anında uyku ile alakalı bir kitap aldım ve her akşam aynı kitabı okumaya başladım o kitabi yatak odasından çıkartmadim ve gündüz kesinlikle okumadım. Bir tane de uyku arkadaşı aldım yastıklara sarılıp uyumayı seviyor diye aynı sekide oyuncağı da yatak odasından çıkartmadim ve gündüz oynatmadim. Şimdi pijamasini giydirinceyatağa geçip oturuyorum hadi kitap okuyalım diyorum hemen gelip tavşana sarılıyor ve hikayeyi dinlemeye başlıyor kitap bitmeden de uyumuş oluyor.
momandad_16 Ucansupurge bende bi uyku kitabı alayım o zaman benim oğlum da 3 yaşında normal oyuncaklarıyla oynuyor bazen ayıcıkları peluş oyuncakları vs var ama onlarla uyumaz genelde saçımla oynayarak uyur
Ucansupurge momandad_16 pelusla oynamaz benim kız yastıklara sarılarak uyuyor diye bir uyku arkadaşı almıştım hoşuna gitti ona sarılıyor uyurken 🫠🤗 Sacinla oynarken kitap okursun zamanla kitap okuyarak uyumaya alışır bence ama o kitabı gün içinde okumaman lazim. O hikayeyi duyduğu zaman uyku vaktinin geldiğini anlaması gerekiyor
Haffuse Kizim 2 yasinda birakti gunduz uykularini. Ay gunduz uykusu anne icin muhtesem bir dinlenme😅 eger gece uykusunu etkilemiyorsa, gunduz devam et uykusuna. Kizim sabah 8.en gec 8.30 da uyanir, gece uykusu da 9.30 2⁵ yasinda,( 31 aylik)
momandad_16 Haffuse gece uykularını etkiliyor ya birde bu aralar benimle uyumak istiyor kendi yatağında yatırıyorum ama gece uyanıp geliyor yanımıza
Ucansupurge momandad_16 Hepsiburada da arada indirimler oluyor mutlaka takip et. Bir sürü kitap aldım ben bu şekilde 😀