hamzacanim Otizm tanısı konulan kadar çok sıkıntı yoktu tanı konulduktan sonra başladı belirtiler ne yapcam bilmiyorum eğitime başladık ama çok stres yapıyorum
Elika00 hamzacanim İnstagramdan Doc Dr Sabri hergüneri takip etmenizi öneririm. Şuan bütün paylaşımlarını bi rahatsızlığından dolayı kaldırmış ama sürekli soru cevap yapıyor ve kendisinden randevu alırsanız eğitimler veriyor. Artık stres yapmanıza gerek yok. Bu yolu beraber yürüyeceksiniz. Güzel yavrunuzun yapabileceklerine şaşıracaksınız. 🍀
mrs_moomm hamzacanim kardeşimin sinifinda vardi 1. Sinifta ileri dereceydi çok belliydi annesi bir anda kollari sıvadı hacamat yaptırmış onun iyi geldigini soyledi kurslara verdi sosyallik de cok etkili orta okuldayken nerdeyse belli bile olmuyor diyordu annem ben gormedim ama çok ilerlemiş olumlu anlamda
Dolores hamzacanim aile eğitimleri var onlara katılmanızı öneririm. Bir de imkanınız varsa özel ders aldırın lütfen
MYMeltemm hamzacanim merhaba bizde eğitime başladık (2 yaş) başlama ve şuanki belirtileriniz neler acaba ?
annesininkurabiyesi MYMeltemm sizin belirtileriniz nelerdi acaba benim oğlumda konuşmuyor 23 aylık olacak
hamzacanim MYMeltemm başta sadece ismine bakmaz ve tek kelime vardı tabi bizimki sağlık sorunu çok vardı trakeostomili bu yüzden konuşması geç olacak biliyorduk .. ama sonradan değişik harekelt bunlara dahil oldu . Alımı sürekli ısırıyor ve etrafonda dönüyor ve ismine çabuk bakmıyor belirtiler bunlar
MYMeltemm annesininkurabiyesi ismine tepkisizlik, biryere gittiğimiz zaman park, sokak vs. Yürür koşar arkasına bakıp bizi aramazdı, parmağıyla istediği şeyi işaret etmez, başka bir odadan sadece ismi ile söylediğimiz şeyi getirmezdi bu her çocukta farklı seyrediyor eğer şüpheleriniz varsa psikolog ile görüştürün derim 2 yaş kritik eşik daha bebek sayıldıkları için
MYMeltemm acaae ismine tepkisizlik, biryere gittiğimiz zaman park, sokak vs. Yürür koşar arkasına bakıp bizi aramazdı, parmağıyla istediği şeyi işaret etmez, başka bir odadan sadece ismi ile söylediğimiz şeyi getirmezdi
MYMeltemm annesininkurabiyesi şimdi okudum yazdıklarınızı ben otizm olduğunu düşünmüyorum ama bariz bir dil geriliği var ve hemen dil terapisine başlatırsanız kreş yaşına gelene kadar yaşıtlarını yakalayabileceğini düşünüyorum. Çocuklarımızı terapiye götürmekten korkmayalım ben kendim de ergoterapistim bazı çocuklar desteksiz büyüyebilirken maalesef bazı çocuklar daha hassas oluyor ve destek vermemiz gerekebiliyor üzülmeyin minicik bi itelemeyle hallolabilecek birşey 🫶🏻