ozgis1 benim bebeğimin cildi de aynı böyleydi. Bizim belirtiler iki haftalıkkeb başladı. O gün bugündür diyet yapıyorum, şuan 4 ay 17 günlük olduk. Gerçekten alerjik bebek bakmak zor, Allahım kolaylıklar nasip etsin. Diyet yaparak emziriyorum. Süt ve süt ürünleri kesinlikle yasak(yoğurt , peynir, tereyağı, kefir vs) yumurta çikolata ve bunlara ilaveten kırmızı(mesela çiğ domates yemem de yasak, yemeklerde pişmiş tüketebiliyprum sadece) ve siyah meyveler de yasak(sadece kavun, muz ve üzüm yiyebiliyorum). Şerbetli tatlı da yasak. İçerisinde margarin tereyağ da oluyor çünkü. Kuruyemiş de yasak; sadece çiğ badem yiyebiliyorum, bebeğim onda tepkime vermedi çok şükür. Portakal limon mandalina da yasak bana, insallqh sizin bebeğiniz tepkime vermez narenciye grubuna. 3 gün kuralıyla deneyip sütten geçip geçmediğini gözlemleyebilirsinix.
Not: bu bahsettiğim gıdalar paketli gıdalar içinde eser miktarda bulunsa bile bebeğe etkisi oluyor döküntüler oluyor. Çok dikkatli olun lütfen.🙏🏻
Yumurta süt ve süt ürünlerinden alacağım vitamini minerali haftada 4 gün kırmızı et yiyerek yerine koyabileceğimi söyledi doktorumuz. 4 gün kırmızı et rahatsız ettiği için ben haftada; 1 kere tavuk 1 kere balık 2 kez de kırmızı et yiyorum.
Bu arada hazır tavuk hormonlu olduğu için bebekte ilerleyen yaşlarda erken ergenliğe sebep olabileceğinden organik tavuk tüketmemi söyledi. (Güvenilir markalarda olur zannımca; erpiliç, bolez köylüm gibi)
Bir de yorumlarda gördüm,bezde kanlı kaka olmadığı için alerjik olmadığını düşünmüş bir annemiz. Öncelikli olarak ciltte egzama, kuruluk şeklinde gösteriyor alerji kendini; kanlı kaka alerjinin artık biraz ilerlemiş hali oluyor. Süreç zor evet, ama geçer diye umut ediyorum doktorumuz da öyle teselli ediyor beni psikolojik olarak baya yıprandım.
Allah kolaylıklar versin hepimize; Bebek bakmak zor evet ama alerjik bakmak gerçekten çok çok zor.
Allahım zorumuzu kolaylaştırsın inşallah, herkese sağlıklı mutlu günler diliyorum 🥹❤️
Not2: koska gül reçelinde bebeğim tepkime vermedi, reçel grubunun da içeriğine bakıp tüketmenizde sorun yok.
Not3: Eğer isterseniz canım çok tatlı çektiğinde tükettiğim içeriği alerjen içermeyen un kurabiyemin tarifini burdan paylaşabilirim ❤️
Biraz uzun oldu farkındayım, kusura bakmayın