masha1 Merhaba hanımlar kızımda dehb var cerebramax verildi kizim 4 yaşında sizin çocuklarda dehb varsa onlara hangi ilaci kullanıyorsunuz ve faydasını gördünüz mü lütfen olumlu veya olumsuz fikirlerinizi benimle paylaşır mısınız şimdiden teşekkür ederim
Dondurmalikahve masha1 5,5 yaşında oğlum ilaç değilde argevit smart verildi ama 3 ay sonra memnun kalmadığım durumlar ortaya çıktı tekrar başka bir doktora götüreceğim
Dondurmalikahve masha1 4 yaş küçük bir yaşam ilaç için daha çok eğitim terapi gibi desteklerle hallolcak iş ama sabır ister
atlasasya2024 masha1 4.5 yaşında oğlum çok hareketli , asla söz dinlemiyor , ne yapsak olmuyor . Kreşe verdik kreşte bize geri verdi . Nereye götüreceğimizi şaşırdık. Pedagoga da götürdüm ama çok büyük değişim olmadı . Ne yapacağımı bende bilemiyorum
momybaby masha1 ismini animsayamadim. ama arastirin muhakkak bulursunuz. burada bi anne vardi, agir otizmli olan cocugu icin ozel egitim+beslenme +takviye sonucunda agir otizm raporu kalkti. mesela. bunun gibi ornekler vardir
Dondurmalikahve masha1 Çok agresif ve hırçın olmaya başlamıştı zaten hareketli o da nirvanaya ulaşmıştı
masha1 atlasasya2024 Pedagog diye birşey yok aslında buna sadece psikiyatri bakabilir kesinlikle psikiyatri bölümüne götürün
Torpiktospa Ne belirtiler vardı hiperaktivite konsuunda ? Yani hareketli söz dinlemeyen bi bebekten farkı neydi ?
berenselen masha1 dikkat eksikliği için balık yağı iyi geliyo bize çocuk doktorumuz önermişti ve hiperaktivite için ilaç çok erken bizde hiperaktifiz psikiyatri erken olduğunu ve ilerisi için tehlikeli olucağını söyledi belki spora yönlendirebilirsiniz biz şuan ilaç kullanmıyoruz hiç kullanmadıkta okula gidiyo 2 senedir ama yine yerinde duramıyo 5 yaşında kızım
melekinderin masha1 merhabalar bizde medikinet ve ritalin kırmızı reçete ilaç verilmişti Dehb için çocuk psikolog tarafından evet kullandık 2 yıl kadar başlarda iyiye gittiğimizi düşündük ama sonrasında bu ilaçların sadece günü kurtardığının farkına varınca bıraktık iyi bir oyun terapisti durumu iyi gözlemleyebiliyor sonuç olarak esas biz anne babalara iş düşüyor yine çocuklarımız biz ebeveynlerin aynadaki yansıması ayrıca paketli gıdalardan bir süre uzaklaşıp iyi bir oyun terapisti ile çözümleyebilirsiniz hiç bir ilaç kesin çare değil anı yada günü kurtarıyor unutmayın. Sevgiler selamlar 🖖
masha1 melekinderin evet genelde günü kurtarıyor ama buda bizim icin önemli arkadaşlarına uyumsuz olmasın eğitimine odaklanmasi vs önemli tabiki zaten çoğu yetişkinlik çağında azalıyormuş bu durum hangisi iyiydi ritalin mi medikinet mi
berenselen masha1 bağımlıklık yapabiliceğini ve sürekli uyumak istiyceğini yani kabaca tabirle beynini uyuşturabiliceğini söyledi
melekinderin masha1 şöyle medikinet daha uzun salınımlı ritalin daha kısa salınımlı yani etki süreleri medikinette uzunken ritalinde 4 saat gibi bir süre ama ilk evvela oyun terapistine başvurun ilaçtan önce bence siz daha iyisini bilirsiniz tabi zor bir süreç Allah yardımcınız olsun ek olarak Barış Muslunun Dehb için olan demo yayınlarını izleyin youtube dan belki hiç bir şeye gerek kalmaz.