Biraz uzun olabilir 😃
bebeğim doğduğundan beri kucakta gezerek uyuyordu. 5 aylık olduğundan beri de emzik+kundak+ayakta sallama ile uyuyor. Emziği sadece uyku zamanı alıyor. Uyuyunca ağzından atıyor. Burada uyku eğitimiyle ilgili çok post okudum. Çoğunluk ağlamasına izin verdikleri için denemedim. Büyüdüğünde konuşarak kendisinin uyuması gerektiğini öğretirim diye düşünüyordum. Sonra uyku eğitimini araştırmaya başladım ve bir yazı okudum. https://www.cocukludunya.com/uzman-yazilari/bebeklerde-uyku-egitimi.html yazı bu okumak isteyene. Sonra uyumak için yaptığımız alışkanlıkları azaltmaya başladık. Rutin yaptıklarımıza devam ettik. (Pijama giymek. Vücudu yağlayarak masaj yapmak. Mama içmek gibi ) o gün yine ayağımda sallama pozisyonuna geçtik. Battaniyesini ayaklarımın altına kundak yapıyorum kollarıyla dikkatini dağıtmasın diye. Emziğini verdim ve sadece bekledim. Bir kere bile sallamadım. Ve oğlum çok direnmeden uykuya kendisi geçti. Bunu 3 gün böyle devam ettim. Gündüz uykuları da dahil buna. Daha sonra bir gün kayınvalidemle telefonla konuşurken dedim ki babaannesi oğlumuz yakında kendisi uyumaya başlayacak kendisi çünkü büyüdü ve tek başına uyuyabilir dedim. Oğlumda yanımdaydı o sıra dikkatlice bana baktı ne söylüyorum diye 😃 ben de tekrar ettim. Annecim sen artık kendin uyuyacak kadar büyüdün tek başına sallanmadan uyuyabilirsin dedim. Bana baktı ve gülümsedi. Ve o akşam ilk yatak denemesini yaptık. Rutinleri hallettik ışığı kapattım. yatağına koydum kollarını hafifçe sardım emziğini verdim öpücük verdim iyi geceler diyerek odadan çıktım. Baktım ses yok birkaç kere sessizce odaya girip baktım o da beni fark etti. Onu bırakmadığımı hala orada olduğumu biliyordu artık. Ve sessizce uykuya daldı. Bugün 4. Günümüz. Şimdilik bir sıkıntı yok 😃 uykusu geldiği zaman kendisi hallediyor 🙃 Hiç ağlamadığı için çok sevinçliyim.
Darısı başınıza. 💕