Kubratemiz aynı şuan sizin oglunuzla benim oğlumun durumu sayıları renkleri biliyor şarkılar söylüyor şarkıları söylerken gözlerini benden ayirmiyor mesela elindekinib rengini söylememi isterse her nesneyi tek te tutup bana soylettiriyor buralarda göz temasimiz uzun gidikladigimda göz teması uzunca kuruyor ceviz adam kırmızı balık sar sar makarayi bunları dans ederek biliyor diyelim ki sar sar makarayi ben söyledim hareketleri yaptı ceviz adama geçtim onu istemiyorsa hayiy diyip bana sar sar daki kol hareketini yapip onu. Söylememi istiyor tepkileri var yani istemedigini ağlayarak yada hayır diyerek file getiriyor istediği birşeyi gülerek ve koşturarak ifade ediyor benim aklım hep şuna takılıyor mesela ben çocuğa muz yermisin dediğimde anlıyor ve tepki veriyorken nasıl oluyor da bunu babaya götür dediğimde bunu anlamıyor, al ver gel gidelim bu komutları biliyor yermisin icermisin bunu da anlıyor istemediginde kafasını sallıyor yani çocuğum mu umursamaz otizm mi uyaran eksikliğimi düşündükçe kayboluyorum he tabi bu anlattıklarımi sürekli olarak cevaplamiyorda bı bakiyrum cocugum hiç birşey anlamıyor gibi bir bakıyorum herşeyi anlıyor gibi ayicigi var elimde sulukk vardı su icecekmis dedim su içirdi ayiciga, gozlerini kapat dedim kapattı salla salladı, hatta hala emzik kullanıyor gece uyurken ayiciga emziği kendi verdi ben birşey demeden bu çocuk bunları düşünüp beni nasıl ters köşe yapabiliyor