emirin_anasi göz muayenesini 3. Ay ve 1 yaşında istiyorlar genelde. Türkiye de de bu şekilde. Ben 3 aylık götürdüm sadece elinde bi ışıkla baktı 1 yaşında tekrar görelim rutin kontrol dedi. Bu defa farklı şehirde kardeşimin göz doktoruna götürdüm işinde de iyi bi adamdır. Önce gözüne damla damlattı 1 saat sonra ölçüm alıcam ,bu 1 saat içinde gözleri kızarır ateşi falan olursa beklemeden hemen getir. Herhangi bir problem olmadı ve kontrol saatimiz geldiğinde girdik. Bahsettiğiniz alet ile gözlerinin ölçümünü aldı ve astigmatı olduğunu öğrendik. 1 gözü 1.75 civarı bir gözü 2 falan çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Bebeklik zamanın da böyle şeyler olabilir normal bir durum da olabilir ama artışta gösterebilir takip edilmesi gerek bir durum 3-4 aya bir kontrole çağırıcam bu süreçte tablet telefon özellikle kullanımına çok dikkat edilsin dedi. Ekran yoktu ama yine de arttırabilir diye uyarı yapmıştı. Şuan 3 yaşında o zamandan beri 3-4 aya bir kontrole gidiyoruz gözleri hiç 2 numarayı aşmadı ama sürekli değişti 0.50 yer düşüp bir sonra ki kontrol de 1.50 ye vs çıkmış oldu. Şu sıralar yine gidicez zamanı geldi kontrolün, doktoru güzel gittiğini söylüyor son ölçümde de böyle çıkarsa takibi senede 1 e düşürücez artık dedi en son kontrol de. Bu süreçte iyi gelen şeylerden bir tanesi bence balık yağı , omega göz sağlığı için de iyi birşey zaten. Balık yağını ne zaman düzenli kullanıp ekran artık az da olsa var ekranı kısıtlı kullanınca hep düşme eğiliminde oldu bizimki. Kısaca böyle anlatayım sürecimizi. Endişe etmeyin çok yüksek bir derece değil bir süre takip edilir yükselip yükselmeyeceği ona göre tedaviniz şekillenir. Ayrıca genetikte olabiliyor eğer ailede de varsa yatkınlık olabiliyor malesef. Benim kız kardeşimin de göz numarası çok fazla büyük bende ilk öğrendiğim de biraz endişe ettim genetik yatkınlıktan dolayı ayrıca kendim de bozukluk var numaram küçük ama gözlük kullanmayı vs tercih etmiyorum istemiyorum , kız kardeşimi de annem zamanında götürdü ama kontrol bile etmeden normal denilmişti belki tedaviye gözlüğe vs erken başlamış olsa bu kadar büyümezdi numarasını. İhmal etmeyin ama endişe de etmeyin. Süreciniz normal bir süreç endişeniz biraz olsun geçsin diye anlatmak istedim , geçmiş olsun 💐